Céljaid elérése Centrumunk sikere

"Mi volt, emlékben él,
S új vár, mint utad tova léped,
S éretten az évek fényeinél,
Sokat tehetsz még, annyi szépet."

Fodor József

Ma rendezzük meg a Szakmák éjszakáját Centrumunk öt tagintézményében. Senki sem késett még le a rendezvényről. Ezen a hűvös, esős napon jó lehetőség ez mindenkinek, hogy részt vegyen a programokon, amelyek valamennyi iskolánkban este 22:00 óráig tartanak.

A magyar költészet napját április 11-én, József Attila születésnapjára emlékezve ünnepeljük. Ezen a napon a magyar költészet áll a középpontban, szinte mindenhol olvashatunk verseket, részt vehetünk azokon a rendezvényeken, amelyeket a magyar vers ünnepére szerveztek. Ma a Születésnapomra című versével emlékezünk József Attilára:

Tizenegy fő tett sikeres OKJ-s vizsgát március 29-én, Kiskunfélegyházán, a védőgázas ívhegesztő képzés zárásaként.

A Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma április 6-án 10. alkalommal rendezte meg a névadójáról elnevezett Kossuth Kupát.

A Vándorkupa visszatért Kiskunfélegyházára

2019. március 24-én a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolájában rendezték meg a III. Országos Csomagolóversenyt. A versenyre, ahogyan az előző években is, meghívást kaptak az ország valamennyi kereskedelmet oktató szakközépiskolájának tanulói.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2019-ben is megrendezte a Szakma Kiváló Tanulója versenyt. A verseny az idei évben kibővült az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel, melyek országos döntőjét „XII. Szakma Sztár Fesztivál” elnevezéssel 2019. március 12-14 között tartották a Hungexpo Vásárközpontban.

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny keretében a pék szakmát tanulók március 14-én, Székesfehérváron mérték össze tudásukat. Tagiskolánk, a Kiskunhalasi SZC Vári Szabó István Szakképző Iskolája és Kollégiuma 3/11/C osztályos tanulója Vincze Kristóf a megmérettetésen országos 8. helyezést ért el.

"A mi forradalmunk Pesten, március 15-én nem vérontás volt, hanem egy szép ünnep, a szabadság ünnepe: ezerek meg ezerek csoportoztak össze Isten ege alá, ezerek meg ezerek emelték égre kezeiket, s egy szívvel, szájjal mondták Petőfi Sándor után az eskű szavait."

Arany János

2019. március 8-án Kiskunhalasi SZC Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma fodrász tanulói részt vettek a Neumann János Egyetem Szolnoki karán megrendezett fodrászversenyen.