Céljaid elérése Centrumunk sikere

Szerezz nyelvvizsga-bizonyítványt és visszakapod a sikeres vizsga díját!

2018. január 1-je után  megszerzett nyelvvizsga díját bárki visszaigényelheti az államtól, de fontos tudni, hogy nem csak azok kaphatják vissza a komplex, szóbeli vagy írásbeli vizsgájuk díját, akik most először szóbeliztek-írásbeliztek sikeresen, hanem azok is, akik már rendelkeznek alacsonyabb szintű vagy más nyelvből szerzett bizonyítvánnyal. A kedvezmény a 35 évnél fiatalabbakra vonatkozik.

Magyarországon akkreditált, középfokú (vagyis B2-es) és felsőfokú (C1-es) angol, német, francia, orosz, olasz, spanyol, latin, portugál, arab, héber, kínai, japán, holland, finn és nemzetiségi nyelvekből tett nyelvvizsgákra, a komplex, valamint az egyesíthető írásbeli és szóbeli részvizsgákra, az általános és a szaknyelvi vizsgákra is vissza lehet igényelni a díjat.

A nyelvvizsgázók a komplex vizsga díját visszakapják, a maximális összeg 34 500 Ft, ez egyébként adómentes. Ha valaki 2018. január 1. után, de külön-külön teszi le az írásbelit és a szóbelit, és a két vizsga között egy évnél nem telik el több idő, mind a két részvizsga díját visszaigényelheti. Ezzel szemben azok, akik az írásbelit már korábban, például 2017-ben letették, és 2018-ban csak szóbeliznek, csak a szóbeli díját kaphatják vissza.

A nyelvtanulóknak a nyelvvizsga-bizonyítvány megszerzése után egy évük van a visszaigénylésre. A vizsgadíj befizetésekor névre szóló számlát kell kérni, ezzel és egy kitöltött formanyomtatvánnyal a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságához lehet fordulni.