Céljaid elérése Centrumunk sikere

A Közgések Cosenzában és Torinóban jártak az ERASMUS+ program keretein belül.

Az ERASMUS+ programban oktatási és képzési tevékenységeket is folytató szervezetek kaphatnak támogatást intézményi fejlesztési céljaik megvalósítására. Bár a programban egyének nem pályázhatnak, a nemzetközi együttműködésekben tanulók, hallgatók, tanárok, oktatók vehetnek részt, így az ő szakmai igényeiket is jól szolgálják a megvalósult projektek.

A szakképzési szektor számára országos szinten több, mint 8 millió euró éves keret áll rendelkezésre. Céljai között a szakképzés minőségének javítása, az oktatásban, képzésben dolgozók szakmai fejlődésének támogatása, a tanulók elhelyezkedési esélyeinek növelése, és a sikeres élethez szükséges készségeik fejlesztése szerepel.

A Kiskunhalasi SZC Közgazdasági Szakgimnáziumának 8-8 diákja az ERASMUS+ program keretében négy hetet tölthetett Olaszországban. Az utazás előtt itthon olasz nyelvi tanfolyamon szereztek alapszókincset, Itáliában pedig egy nyelvi kurzuson vehettek részt.

A diákok Cosenza és Torino városában különböző cégeknél, vállalkozásoknál dolgoztak, illetve gyárlátogatásokon is részt vettek. A gyakorlatát mindenki a saját ágazatában, így az ügyvitel, informatika, közlekedés és közgazdasági ágazatokban töltötte.

Dr. Fekete Boglárka projekt koordinátor, közgazdász szaktanár elmondása szerint a tanulók rengeteg élményt, tapasztalatot gyűjtöttek, és nem utolsó sorban olasz nyelvtudásukat is bővítették.

Rádió riport a Radio Smile oldalán.