Céljaid elérése Centrumunk sikere

A mai napon a „Bácsalmási- Jánoshalmai- Kiskunhalasi járások foglalkoztatási együttműködése, partnersége” projekt irányító csoportja a Kiskunhalasi SZC Vári Szabó tagintézményében tartja soron következő ülését.

A jelenlévőket házigazdaként Papp Gyula főigazgató köszöntötte. Ismertette a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum tagintézményeiben történt felújítási munkákat, kitért a munkaerőpiaccal kapcsolatos tevékenységre, a jelenleg folyó képzési formákra, tanfolyamokra. Elmondta, hogy a Centrum azért lépett be a Paktumba, hogy elősegítse a beiskolázást. Ezt minden fórumon igyekszik is megtenni, médiahirdetésekkel, pályaválasztási kiállításokon történő megjelenésekkel, iskolalátogatásokkal.

Ismertette az általa kitalált és kipróbált „Zseni programot”. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az elképzelést megvalósításra alkalmasnak találta, ezért annak kidolgozása már országos szinten folyik. A program lényege, hogy azok a frissen végzett szakemberek, akik vállalkozást szeretnének indítani, ehhez segítséget kapjanak. Megállapodás alapján lehet ez például eszközbérlés, munkavédelmi oktatás, az adózási rendszerben történő eligazítás, stb. Ezt a támogatást a vállalkozás beindulásáig, 3-4 évig kaphatná a szerződő fél.

Az ülés további részében a projekt aktuális helyzetéről szóló beszámolót, és a munkaerőpiaci programokba bevontakról szóló beszámolót hallgattak meg a meghívottak. Megtörtént a mentori hálózat bemutatása, és az akcióterv tervezetének megvitatása.

Délután a tisztségviselők megválasztása, valamint a működéssel, gazdálkodással kapcsolatos dokumentumok megtárgyalása, elfogadása kerül napirendre.