Céljaid elérése Centrumunk sikere

Az új évben új beruházás megvalósítására készül a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum. Tagiskolánkban, a kiskőrösi Wattay Szakgimnáziumban egy közel 1300 m2 alapterületű tornacsarnokot építünk. A fejlesztési támogatás átadásáról szóló szerződést 2018. december 19-én  Dr. Palkovics László Innovációs és Technológiai Miniszter és Papp Gyula főigazgató írták alá.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 480 millió forint támogatást nyújt a tornacsarnok építése céljából, a beruházás járulékos költségeit, ami előreláthatóan több tízmillió forint, pedig a Centrum biztosítja.

A beruházás – a közbeszerzési eljárás lebonyolítását követően – várhatóan 2019 közepén kezdődik.

A jelenleg használt tornaterem kb. 1983-ban épült, házilagos kivitelezésben, főleg az akkori ipari tanulók és szakoktatók munkájának köszönhetően. Az építési anyagokat is a környékbeli vállalatok adták össze támogatásképpen. A terem mára rendkívül leromlott állapotba került. A régi épülettel együtt a hozzá kapcsolódó konditermet, garázst, informatika szaktantermeket, egy tantermet, egy karbantartó műhelyt, valamint kb. 6-7 db raktárhelyiséget is el kell bontani.

Az új létesítmény építéséhez eddig az ideiglenes tervek készültek el, amelyek még pontosításra szorulnak. A tervezett tornacsarnok küzdőtere egy szabványos méretű kézilabda pályát foglal majd magába, a kiegészítő helyiségekkel - öltözők, zuhanyzók, mellékhelyiségek, szertár, stb.- együtt.

A létesítmény több célra is hasznosítható lesz. A Wattay-s tanulók testnevelés óráinak, sportköreinek, tömegsport-rendezvényeinek és egyéb iskolai rendezvényeinek lebonyolítása mellett, bérleti díj ellenében, a városi sportegyesületek is használni tudják majd.

Attachments:
Download this file (e3-tomegvazlat1.pdf)Látványterv