Céljaid elérése Centrumunk sikere

A szakmai képzési célt szolgáló helységek eszközellátottságának és infrastrukturális feltételeinek fejlesztésére

Az innovációért és technológiáért felelős miniszter – Dr. Palkovics László – programot indított a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprésze terhére a szakképzési centrumok, benne a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum, tagintézményeiben a szakmai képzési célt szolgáló eszköz- és infrastrukturális fejlesztések megvalósítására.

A 2019. augusztus 31. napjával záruló projektre, amelyre a Centrum által Kiskunhalason, Kiskőrösön és Kiskunfélegyházán fenntartott öt tagiskolában kerül sor az NSZFH 113.016.000 Ft támogatási összeget biztosít.

A 113 milliós támogatási összeg a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum tagintézményeiben a szakmai képzési célt (tanműhelyek, szaktantermek, stb.) szolgáló helységek eszközellátottságának és infrastrukturális feltételeinek fejlesztése érdekében kerül felhasználásra.

Ennek keretében tagintézményünk, a Vári Szabó István szakképző a K épület padlóburkolatának cseréjére, valamint az 1. és 2. emelet vizesblokkjainak felújítására 15.334.000 Ft-ot, a Dékáni szakgimnázium az emeleti padlóburkolat teljes cseréjére és festési munkákra 20.570.000 Ft-ot fordíthat.

A kiskőrösi Wattay szakgimnázium 17.510.000 Ft-ot használhat fel a fém-és faipari tanműhelyének kazáncseréjére, folyosó felújításra, hegesztő szimulátor, oktatótáblák, elektromos,- pneumatikus,- és mechanikus vezérlésű szelepek, logikai szelepek, egyszeres- és kettős működésű hengerek vásárlására.

A Kiskunfélegyházi Kossuth szakképző 37.804.000 Ft-ot fordíthat eszközbeszerzésre. Szerverbeszerzés, műszaki, mechanikai mérőlabor kialakítása, dokumentumnyomtató, pneumatikai készlet, hegesztő szimulátor vétele szerepel a terveik között.

A Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnázium az intézmény emeleti elektromos hálózatának teljes felújítását és a tanirodai gépterem eszközfejlesztését valósítja meg a neki megítélt 21.114.000 Ft támogatásból.