Céljaid elérése Centrumunk sikere

2019. február 12-én reggel 8 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődött a Dékáni szakgimnáziumban a DÉKÁNI HELP program, amelynek keretén belül közel 50 rászoruló segítése valósul meg.

Az iskola sportpályáján összegyűlt résztvevőket Vikker József, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese köszöntötte. Kiemelte, hogy a programban szerepet vállaló szervezetek és az iskola rendészeti-közszolgálati, az egészségügyi és a szociális ágazati képzésben résztvevő tanulóinak összefogása tette lehetővé a kezdeményezés létrehozását, a megfogalmazott célok megvalósítását. Megköszönte a résztvevőknek az önzetlen munkát, a támogatóknak a nagylelkű segítségnyújtást.

Dr. Túrós András ny. r. altábornagy, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke az iskola ifjú polgárőrei részére csapatzászlót adományozott.

A résztvevőket a továbbiakban Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Szűcs Csaba Kiskunhalas város alpolgármestere, dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója és dr. Vaslóczki Ferenc r. alezredes, Kiskunhalas város rendőrkapitánya köszöntötte. Az ünnepélyes megnyitót követően a diákok 16 csapatra osztva elindulnak a helyszínekre.

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 2019. február 12-én rendezi meg a DÉKÁNI HELP programot. A program rövidítése a hivatások az egészséges lakosságért kifejezésből adódik. Célja a külterületen élő nehéz helyzetben lévő időskorúak, valamint a járásban élő hadiözvegyek segítése.

A tevékenység több területet érint. Ahol szükséges, ott elvégzik a ház körüli munkákat, megvizsgálják az idős embereket, tanácsokat adnak, áttekintik a gyógyszerelést, meghallgatják a panaszaikat, igyekeznek megoldást találni a problémáikra.

A segítők érkezését és tevékenységüket a polgárőrség, a tanyagondnoki szolgálat és a helyi rendőrkapitányság előre egyeztette az idős emberekkel.

A HELP (melyet a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája koordinál) országosan is példaértékű összefogással valósul meg. Részt vesz benne a Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskola, az Országos Polgárőr Szövetség, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság, a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, BM-OKF GEK Bács-Kiskun Megyei Kéményseprő Ellátási Csoport. a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház, az OMSZ Kiskunhalasi Mentőállomása, a Kiskunhalasi Önkormányzati Rendészet, valamint ennek keretén belül a Mezőőrség HTKTSZSZK Tanyagondnoki Szolgálata és a Magyar Honvédség.

A programot aktívan támogatják Kiskunhalas, Pirtó, Harkakötöny, Kunfehértó, Balotaszállás, Kisszállás, Tompa Kelebia önkormányzatai, amely ezen települések közigazgatási területein valósul meg.