Céljaid elérése Centrumunk sikere

"Mi volt, emlékben él,
S új vár, mint utad tova léped,
S éretten az évek fényeinél,
Sokat tehetsz még, annyi szépet."

Fodor József

2019. április 11-én délután meghitt ünnepségre gyülekeztek a Váris kollégisták. Elbúcsúztak második otthonuktól, az iskola vezetésétől, tanáraiktól, nevelőtanáraiktól és diáktársaiktól. Elbúcsúztak, de elfelejteni nem fogják az itt töltött éveket. Meghatódva, hálásan mondtak köszönetet a gondoskodásért, a biztató szavakért, a sok segítségért, az élményekért. A végzősök életük első megmérettetése előtt állnak. A szakmunkásvizsga vagy az érettségi a cél.

Reméljük, hogy az itt megszerzett tudás a biztosítéka annak, hogy valamennyien sikerrel veszik majd az akadályokat.

Nagy Melinda kollégiumigazgató gondolataiból idézünk:

„…Végzős diákjaink számára a mai nap jelzi, jelen tanulmányai lezárásának eljött az ideje. Az elmúlt évek sok színes emléke: bosszankodásai, csínytevései, nagy nevetései, gondjai-bajai és örömei jutnak most eszünkbe. Nevelőitek bíznak benne, hogy az itt töltött idő sok szép emlékkel ajándékozott meg benneteket. Az itt kötött barátságok örökre megmaradnak, még akkor is, ha az elválás távolsága közétek áll.

…Most már csak napok választanak el benneteket a vizsga izgalmaitól a sikeres lezárástól és a bizonyítványtól. Az előttetek álló akadályok most óriásinak látszanak, de nem leküzdhetetlenek.

…Kívánom, hogy az életben sikerrel boldoguljatok a választott szakmáitok segítségével, kőműves, festő, szakács, pincér, villanyszerelő, hegesztő, ápoló, kereskedő szakma utáni érettségivel!”