Céljaid elérése Centrumunk sikere

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolája és Kollégiuma valamint Diáksport Egyesülete az idén a 30. alkalommal rendezte meg a Vári Szabó Kupát.

 A verseny célja versenyzési lehetőség biztosítása a középfokú iskolák tanulói részére, a sport népszerűsítése és nem utolsó sorban más iskolákkal való sportkapcsolat ápolása, kiszélesítése.

A kupa lebonyolítására a mai napon, április 26-án került sor, tíz iskola csapatainak részvételével. A helyieken kívül Kecskemétről, Kiskőrösről, Kiskunfélegyházáról, Kiskunmajsáról, Kunszentmiklósról és Szegedről érkeztek a sportolók.

A sporteseményt Bányai Gábor országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki többek között felhívta a figyelmet a sport, a mozgás fontosságára.

A meccseket a Bundzsák Dezső Városi Sportközpontban játszották. A benevezett csapatok 2x15 perces csoporton belül körmérkőzéseket vívtak, a helyezéseket a pontszám, gólkülönbség és a rúgott gólok alapján döntötték el.

A dobogós helyezést elért csapatokat serleg, a csapattagokat érem díjazásban részesítették. Jutalmazták továbbá a legjobb kapust, mezőnyjátékost és a legtöbb gólt szerző játékost is.

Az iskola köszönetet mond valamennyi támogatójának és a lebonyolításban résztvevő kollégáinak.

 

A Vári Kupa eredményei:

  1. helyezett: Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnázium
  2. helyezett: Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola
  3. helyezett: Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Szakgimnázium és Szakközépiskola


A legjobb kapus:

  • Andrási Ádám (Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma)

A legtechnikásabb játékos:

  • Farkas Norbert (Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Szakgimnázium és Szakközépiskola)

Gólkirály:

  • Vargacz Ziko (Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnázium)