Céljaid elérése Centrumunk sikere

„(Be)Költöző madarak” szállták meg kollégiumainkat

Öt tagintézményünk három kollégiumában már szeptember elsején elindult az  új év. Ezen a napon költöztek be a régi-és új kollégisták „második otthonukba”. Örömmel üdvözölték egymást a régi szobatársak, és elkezdtek ismerkedni egymással az új diákok is.

Az iskolák igazgatói, illetve a kollégiumok vezetői a nyár folyamán kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy tiszta, barátságos, otthonos környezet várja a gyerekeket.

A kiskunfélegyházi Kossuth kollégiumában 229 tanuló (114 leány, 115 fiú) számára mutatott zöldet a lámpa, 15 diák várakozni kényszerül. Nagy öröm számukra a kollégiumot használók ilyen mértékű érdeklődése. A kollégium nyári nagytakarítással, frissen mosott ágyneművel, ám jelentősebb felújítás nélkül fogadta kollégistáit. Mégis, amit ígérni tudnak, az a családias atmoszféra és az igényes környezet. „Sok jó elfér majd kis helyen” vallják, hiszen a nagy csoportlétszámokhoz képest kis közösségi terekkel rendelkeznek. Remélik, hamar sikerül mind a 10 tanulócsoportban közösséggé formálódni, barátra, barátnőre lelni, s emellett persze az iskolában is eredményesen teljesíteni. A kollégium lehetőséget teremt számos sportág művelésére, kulturális programban való részvételre, tantárgyi felzárkóztatásra, tehetséggondozásra, különböző hobby-tevékenységek művelésére.

A kiskunhalasi Vári kollégiumának a nyáron felújított szobáiba közel 50 diák költözött, közülük 20-an „gólyák”. A gyermeküket első alkalommal beíratott szülőknek Nagy Melinda munkaközösség vezető tájékoztató értekezletet tartott, majd a bentlakók hallgathatták meg a kollégiumra vonatkozó tűzvédelmi, balesetvédelmi szabályzatot, illetve a házirend legfőbb pontjait. A kollégium lakóira az első napokban ismerkedési feladatok, játékos vetélkedők várnak, hogy minél jobban összecsiszolódhasson a társaság.

A kiskőrösi Wattay kollégiumában igazán családias a hangulat. A 14 lakót ( 8 lány és 6 fiú) a szokásos évi nagytakarítás után kellemes, tiszta, igényes környezet várta. Remélik a négy 11.-es újonc gyorsan megszokja a környezetet, és gyorsan barátokra lel. A nyár folyamán a kollégiumban három tantermet alakítottak ki, mivel a régi tornacsarnok lebontása során több terem megszűnt az iskolában.

Az új tanévben szeretettel köszöntünk minden gólyát és „visszaköltöző” madarat.