Céljaid elérése Centrumunk sikere

Helyszínek: Baja (2019.10.10), Kiskunhalas (2019.10.17), Kiskőrös (2019.14-15), Kecskemét (2019.10.25-26)

A rendezvény meghívója további részletekkel a cikk alján PDF formátumban is megtekinthető, letölthető.

Ha még bizonytalan vagy, ha még nem tudod, milyen irányban tanulnál tovább, látogass el valamelyik „Jövőd a tét” elnevezésű pályaválasztási kiállításra!

Ezeket a pályaorientációs börzéket a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya rendezi az általános iskolák 7-8. osztályos tanulóinak és szüleiknek, a pályamódosításra készülő felnőtteknek, az iskolarendszerű és az iskolarendszeren kívül tanulni szándékozóknak. 

Tagiskoláink mindhárom helyszínen megjelennek képzési kínálatukkal. Ezért, ha még nem tudjátok, hogy melyik szakterületen szeretnétek tovább tanulni, esetleg nem ismeritek a tanulni kívánt szakmák tartalmát keressétek a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum tagintézményeinek standjait!

 

Mit érdemes már most tudni a 2020-as középiskolai felvételiről?

A központi írásbeli vizsgák 2020. január 18-án lesznek az érintett iskolákban, erre december 6-ig lehet jelentkezni, méghozzá közvetlenül abban az iskolában, ahol meg szeretnétek írni a tesztet. Ehhez szükséges az oktatas.hu honlapján megtalálható tanulói jelentkezési lap.

A központi vizsgára jelentkezés nem egyenértékű a felvételi jelentkezéssel, attól különállóan működik. Minden diáknak 2020. február 19-ig jelentkeznie kell a kiválasztott intézménybe, ezt saját általános iskoláján keresztül teheti meg, amelyhez szükség lesz többek között egy tanulói adatlapra, valamint a jelentkezési lapra.

Az iskola - ahová jelentkeztek - maga döntheti el, hogy mely tantárgyak osztályzatait veszi figyelembe.

A középfokú iskolák a felvételi kérelmekről a háromféle szempontrendszer szerint dönthetnek: vagy csak az általános iskolai tanulmányi eredményeket veszik figyelembe, vagy a tanulmányi eredményeket és a központi írásbeli felvételi pontszámát, vagy a tanulmányi eredményeket, a központi írásbeli vizsga és a szóbeli eredményeit.

Ha egy intézmény úgy dönt, hogy a jelentkezőknek részt kell venniük a központi írásbeli felvételi vizsgán, annak az eredménye az összpontszám legalább 50 százalékát adja.

Ha egy iskola szóbelit is szervez, annak az eredménye az összpontszám maximum 25 százalékát határozza meg.