Céljaid elérése Centrumunk sikere

Tagintézményünkben a kiskunfélegyházi Kossuth szakiskolájában a tanulásban akadályozottak felkészítése folyik, akik lassabb tempóban, szakavatott gyógypedagógusok segítségével haladnak a részszakképesítések megszerzése felé.

Az iskolában elismerten magas színvonalon zajlik a különleges bánásmódot igénylő tanulók gyógypedagógiai, fejlesztőpedagógiai megsegítése a felzárkóztatás érdekében. Az iskolához 208 férőhelyes kollégium tartozik, ahol az Arany János Kollégiumi-Szakközépiskolai program nyújt felzárkózási lehetőséget a halmozottan hátrányos helyzetű diákoknak, kiegészülve a Macika és az Útravaló ösztöndíjakkal.

Iskolánk állandó résztvevője a pályázatoknak, ennek révén szereztük meg a Boldog Iskola címet jelenleg a GINOP 6.2.3 és a GINOP 6.1.3 pályázatokkal a lemorzsolódás csökkentéséért dolgozunk. Jelen tanévünk az ünneplés, ezzel együtt az összegzés, a vissza- és előretekintés éve is, ugyanis 2020. februárjában már 135 éve lesz, hogy megkezdődött itt az iparostanonc oktatás.

Visszatekintve az elmúlt évtizedekre a küzdelemre, az elért sikerekre, büszkék lehetünk az elvégzett munkára,amelyet a szakma kétszer is az Év Szakképző Iskolája díjjal honorált.

A november 13-ai nyílt nap képei:

A november 14-ei nyílt nap képei: