Céljaid elérése Centrumunk sikere

„Jövőnkért a jövő szakemberei” elnevezéssel indított programot az idei évben centrumunk, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum. Az első 100 fát Kiskőrösön ültettük.

Az elkövetkezendő évek egyik legégetőbb feladata lesz a klímaváltozással kapcsolatos problémák kezelése a világban, és benne hazánkban egyaránt. Sokat beszélünk ennek kapcsán az egyén felelősségéről is, ezért vetődött fel az ötlet, hogy diákjaink figyelmét tudatosan irányítsuk a megoldási lehetőségek felé. Fontos, hogy felnőtté válva természetes legyen számukra a környezetvédelem, tanulják meg, hogy egyénenként, kicsiben is tehetünk, és tennünk is kell ezért.

A kezdeményezéssel azt szeretnénk elérni, hogy tagintézményeink minden első évfolyamának diákja részt vegyen valamilyen környezetvédelmi célú megmozduláson. A 2019-2020-as tanévben faültetési programot hajtunk végre. Ennek keretében tagintézményeink településein, Kiskunhalason, Kiskőrösön és Kiskunfélegyházán, a helyi önkormányzatokkal együttműködve,100-100 db fát ültetünk el.

November 22-én, pénteken, Kiskőrösön elültettük az első 100 fát!

A Wattay Árpád utcai főépületénél Franczia László tagintézmény-vezető köszöntötte a jelenlévőket. Domonyi László, Kiskörös város polgármestere és Papp Gyula főigazgató úr egyaránt a klímaváltozás problémáira hívták fel a figyelmet. Szükségesnek tartják, hogy a gyerekek magukévá tegyenek egy környezettudatos értékrendet: megtanulják óvni környezetüket, tegyenek a szennyezés megfékezéséért, a kipusztulással fenyegetett fajok megmentéséért. Ezután mindannyian elültettek egy-egy fát.

A Wattaysokat helyi járatú busz szállította az ültetések helyszíneire.

A vezetőség és a lelkes diákok keze nyomán az alábbi helszínekre kerültek fák:

  • a tagintézmény székhelye mellett (Árpád u. 20. és Bajcsy utca kereszteződése) - 5 db
  • Tüskös utcai tér - 35 db
  • Holland ház melletti játszótér - 30 db
  • Kolozsvári utca - 30 db

Ezeken a helyszíneken egy-egy, a diákok által készített tábla is elhelyezésre került, ami megörökíti, hogy a Kiskunhalasi SZC Wattays tanulói ültették a virágos kőris csemetéket.

A faültetések képekben, helyszínenként (kattints rá, és egyből odaugrik):