szechenyi2020logo eu szoc alap 262x183

Céljaid elérése Centrumunk sikere

Céljaid elérése Centrumunk sikere

Arcvédő pajzs jutott már Kecelre, Kaskantyúra és Soltvadkertre is.

Tagintézményeink a koronavírus járvány lassításában szerepet játszó arcmaszkok varrásával és arcvédő pajzsok gyártásával már hetekkel ezelőtt bekapcsolódtak a védekezésbe. Az elkészített védőeszközökre továbbra is nagy az igény, ezért iskoláink már egészségügyi és szociális intézmények részére is juttatnak azokból.

Kiskunfélegyházán a Kossuth és a Közgé, Kiskunhalason a Vári dolgozói, szakoktatói és diákjai közel 20.000 arcmaszk kiszabásában, megvarrásában vettek részt eddig. Most, hogy az érettségi vizsgák időpontja, módja kihirdetésre került, azon fáradoznak, hogy az azon résztvevő valamennyi diákunk és munkatársunk részére biztosítsák ezeket a védőeszközöket.

A kiskőrösi Wattay Digitális Közösségi Alkotóműhelye még Húsvét előtt 50 darab 3D-s technológiával készült arcpajzsot gyártott és adományozott a járvány elleni védekezésben kiemelt szerepet vállaló Kiskunhalasi Semmelweis Kórház SZTE Oktatókórháza részére.

Az arcpajzsok gyártása a Wattayban azóta is folyamatos, mivel több, Kiskőrös környéki egészségügyi és szociális intézmény jelezte, hogy szükségük lenne rá.

Franczia László igazgató az alábbi intézményeknek adott át eddig arcpajzsot:

  • „Csendes Ősz” Idősek Otthona, Kecel16 db (múlt héten)
  • „Harmónia” Integrált Szociális Intézmény, Kaskantyú: 16 db (2020.04.20-án)
  • Református Idősek Otthona, Soltvadkert: 15 db (2020.04.20-án)

Kaptak a védőfelszerelésből háziorvosok és orvosi asszisztensek is. Jelenleg a kiskőrösi Jó Pásztor Evangélikus Szeretetotthon részére készülnek a pajzsok.

Tagintézményeink a járvány okán kialakult helyzetben igyekeznek minden segítséget megadni településük önkormányzatainak, és rajtuk keresztül a lakosságnak is a hatékony védekezéshez.