szechenyi2020logo eu szoc alap 262x183

Céljaid elérése Centrumunk sikere

Céljaid elérése Centrumunk sikere

Nyári tábor várja a diákokat a digitális közösségi alkotóműhelyben.

A Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium Digitális Közösségi Alkotóműhelyében idén első ízben kerül megrendezésre a Szuperhősök DKA tábor. A foglalkozások Fagyal Zoltán műhelymester irányítása alatt zajlanak, amelyeken előzetes bejelentkezést követően lehet részt venni. Egy-egy program terjedelme egy hét, naponta 8-12 óra között.

A tábor célja, hogy a 6. és 7. osztályos tanulók megismerhessék a legkorszerűbb technológiákat, amelyek segítségével saját fantáziájukkal vegyítve kézzel fogható tárgyakat alakítanak. A foglalkozásokon lézervágás és 3D nyomtatás technológiákkal tervezik meg és hozzák létre a szuperhősüket és annak logóját, készítenek képregény-kulcstartót, illetve megismerhetjük a fejükben született hős történetét egy prezentáció által. Játszva tanulnak a körülöttük lévő világ modern vívmányairól, és sajátítanak el új, hasznos információkat. A hetet egy kész szuperhőssel, logóval, kulcstartóval, eredet-történettel és társasjátékkal zárják, amelyeket természetesen magukkal vihetnek. A szervezők ráadásként egy kis meglepetéssel is készülnek... Most kedden a nyári kánikulában jégkrémet kaptak a táborozó diákok és az oktatók is.

Az eddigi tapasztalatok alapján kijelenthető hogy nagy sikere van a tábornak a gyerekek körében. Napról napra lelkesebben vágnak bele reggel az új nap adta kihívásokba, és kíváncsian érdeklődnek, legközelebb mit fognak csinálni.

További képek ezen a linken megtekinthetőek!