szechenyi2020logo eu szoc alap 262x183

Céljaid elérése Centrumunk sikere

Céljaid elérése Centrumunk sikere

Iskolánk, a kiskunfélegyházi Kossuth a Széchenyi 2020 program keretében benyújtott, sikeres pályázatnak köszönhetően 278 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert az iskola gépészeti ágazatában megvalósuló ágazati képzőközpont létrehozására.

A hazai gazdaság versenyképességének alapvető feltétele, hogy a vállalkozásoknál versenyképes, a gazdaság igényeinek megfelelő képzettséggel és kompetenciákkal rendelkező munkaerő álljon rendelkezésre. A vállalkozások nehezen tudják betölteni az üres álláshelyeket, az új munkatársak esetén komoly hiányosságokat tapasztalnak szakmai ismereteik és kompetenciáik terén.

A cél egy olyan képző szervezet létrehozása, amely képes arra, hogy megszólítsa a környezetében található gazdasági szereplőket a gyakorlati oktatásban való részvétel megszervezésére, így összekötő kapcsot képezzen a munkáltatók és a képzésekben résztvevők között. Ennek eredményeként pedig az iskolából korszerű képzettséggel és kompetenciákkal rendelkező szakemberek kerülhessenek ki, akik már ismerik a legmodernebbnek számító technológiákat is.

A projekt keretében megújul a Kossuth tanműhelye. Elvégzik a tetőszigetelést, az elektromos hálózat korszerűsítését, a nyílászárók cseréjét és az ezzel együtt járó festési munkákat is. A beruházás második ütemében modern CNC szimulátorokat, hagyományos esztergákat, hegesztőgépeket, wolframköszörűket, kollaboratív robotkarokat hegesztéshez, lézergravírozót, festőhidraulika-rendszert, az autószerelő tanműhely hibakód leolvasó berendezését és AR szemüvegeket szereznek be.