szechenyi2020logo eu szoc alap 262x183

Céljaid elérése Centrumunk sikere

Céljaid elérése Centrumunk sikere

Ünnepélyes keretek között, 2022. január 5-én a nyertes kivitelező HUN-BAU Holding Kft.

Ünnepélyes keretek között, 2022. január 5-én a nyertes kivitelező HUN-BAU Holding Kft részéről Major József ügyvezető, a Kiskunhalasi SZC képviseletében Papp Gyula főigazgató, Csúzdi Zoltán kancellár, Bozár Sándor László gazdasági vezető aláírták azt a kivitelezői szerződést, ami zöld utat enged a Wattay tornacsarnokának megépítéséhez.

Az eseményen a szerződés aláíróin kívül részt vett Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere, Vikker József, a Kiskunhalasi SZC főigazgató-helyettese, Markó István műszaki ellenőr, valamint házigazdaként Franczia László a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium igazgatója.

A 886,2 millió forintos beruházás az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával jöhet létre. A megvalósításához az eredetileg jóváhagyott kormányzati támogatás Font Sándor országgyűlési képviselő közbenjárásának köszönhetően nőtt közel a duplájára. Az erről szóló 1745/2021-es számú kormányhatározatot Orbán Viktor miniszterelnök írta alá.

Az 1779 négyzetméter alapterületű tornacsarnok a Wattay Árpád utcai főépülete és kollégium között épül meg, és megközelíthető lesz az utcáról és az iskola udvaráról is. A létesítményben egy hússzor negyven méteres szabvány-kézilabdapálya és a hozzá funkcionálisan kapcsolódó kiszolgálóhelységek kapnak majd helyet.

Évtizedes probléma oldódik meg az építkezéssel, mert az iskolának ez idő alatt nem volt megfelelő méretű és felszereltségű tornacsarnoka, tájékoztatta a jelenlévőket Franczia László igazgató. Úgy tervezik, hogy az új létesítmény elsősorban a Wattay-s tanulók testnevelés óráinak, sportköreinek, tömegsport-rendezvényeinek és egyéb iskolai eseményeinek lebonyolítását segíti majd, de a tervek szerint hozzáférhető lesz a város sport és egyéb rendezvényeinek szervezéséhez is.

Papp Gyula főigazgató elmondta, hogy beruházás hosszas előkészítő munkájának során minden támogatóra szükség volt. Kiemelte Font Sándor országgyűlési képviselő közbenjárását a többletforrás megszerzésére, ami lehetővé tette az eredményes közbeszerzés lebonyolítását.