szechenyi2020logo eu szoc alap 262x183

Céljaid elérése Centrumunk sikere

Céljaid elérése Centrumunk sikere

Franczia László a KSZC Kiskőrösi Wattay Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának igazgatója

Elérhetőség:

Iroda: 6200 Kiskőrös, Árpád utca 20.
Tel.: +36 70 399 05 52
Email: 

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma a térség meghatározó – nagy hagyományokkal és jelentős eredményekkel rendelkező – szakképző intézménye.

Az iskola folyamatos megújulása jól látható a külső jegyekben (épületek modernizálása) és a belső tartalomban is (oktatási eszközök, tanítás minőségének fejlesztése). Az intézmény lépést tart a kor elvárásaival: törekszik a munkaerő-piaci igények kielégítésére, és egyben megpróbálja figyelembe venni azt is, mit tanulnának szívesen a mai fiatalok. A szakgimnáziumi és szakközépiskolai képzéseink széles szakmai kínálatot biztosítanak a diákok részére. Az intézmény mindenkori vezetőjének fontos feladata a piacképes szakmák elsajátításához szükséges feltételek megteremtése. Így tudunk a képzésekhez igazodó korszerű körülményeket biztosítani a tanműhelyekben, a tanirodában, a tankonyhában, a tanétteremben, a tanboltban és a szaktantermekben, valamint az informatikai tantermekben is.

Az Év szakképző iskolája cím mellett a legnagyobb elismerés az, hogy a régi wattaysok visszajönnek hozzánk tanulni a felnőttoktatásba, és sokan gyermekeiket is ide íratják be. Az intézmény neve a térségen kívül is ismert: diákjaink előkelő helyezéseket érnek el szakmai versenyeken. Továbbá — az oktatáson kívül — fontos számunkra, hogy a gyerekek jól érezzék magukat a Wattayban: diákbarátságok és jó osztályközösségek tegyék könnyebbé a felnőtté válás útját. Rendezvényeink sokszínűsége — melyekről honlapunk is folyamatosan tájékoztat — teret ad a tehetség kibontakoztatására és egyben jó programlehetőséget, értelmes elfoglaltságot biztosít minden diák számára.

Nyitott iskola vagyunk, minden érdeklődő fontos számunkra, szeretettel várjuk a hozzánk érkezőket, jelmondatunk: „Iuncta vis fortior”, azaz „Egységben az erő”.