szechenyi2020logo eu szoc alap 262x183

Céljaid elérése Centrumunk sikere

Céljaid elérése Centrumunk sikere

Lantos Henrietta - KSZC Vári DÖK elnök

Lantos Henrietta

DÖK elnök

***
Kiskunhalason a 2018-2019-es tanévben városi szinten is képviselik tagintézményeink tanulói közösségét azok a diákképviselők, akik bekerültek Kiskunhalas Város Diákönkormányzatába (KVDÖK). A KVDÖK tagjai a Thorma János Múzeumban tettek esküt, és megkapták szimbolikusan megbízólevelüket, valamint a város jelképes kulcsát a városvezetőktől és az ifjúsági kerekasztal elnökétől.

***

Jó napot kívánok!
Sziasztok!

Lantos Henrietta vagyok. Ebben a tanévben, szoros küzdelemben választottak meg diákönkormányzati elnöknek a Váriban.  2018-ban szociális gondozó és ápoló szakon végeztem jó eredménnyel, és az idei évtől jelentkeztem 2 éves nappali oktatásra, amelynek a végén érettségi vizsgát fogok tenni.

2018/19-es tanévben a DÖK már jelentős eredményeket tudhat maga mögött:

  • Iskolánkban egy rég várt igény teljesült ősszel. A diákok kérésére megnyílt a büfé! Ezzel megoldódott a mindennapos reggeli, ebéd vásárlásának problémája.
  • Elfogadásra került az ebédszünet, amely lehetővé teszi, hogy diákjaink a rendelkezésre álló 20 percben nyugodtan elfogyaszthassák az ebédjüket. Eddig ez nagy problémát jelentett számunkra!
  • Házirendünk is módosult. A DÖK kérésére a szülők által igazolható hiányzások száma 3 alkalomról 6 alkalomra emelkedett.

2019. február 6-án került sor a „Szívem csücske” rajz-és fotópályázat eredményhirdetésére. Ezen a pályázaton az iskolánkból négy diák vett részt. Hárman rajzzal, egy társunk fotóval nevezett. Sikerrel zárult számunkra ez az esemény. Léder András 12/1 osztályos tanuló – 70 diák közül- fotó kategóriában II. helyezést ért el. Szívből gratulálunk neki!

A DÖK számos célt tűzött ki maga elé ebben a tanévben:

  • Szeretnénk, ha a fiú és lány öltöző modernebbé, igényesebbé válna, ha lehetőség adódna egy teljes körű felújításra.
  • A feljáró lépcső felújítása is fontos feladat a DÖK számára. Erre próbálunk megoldást találni!
  • Vezetőként szeretnék kulturális versenyeket szervezni, amelyek során lehetőség nyílik arra, hogy a tehetséges diákjaink is megmutathassák magukat.