szechenyi2020logo eu szoc alap 262x183

Céljaid elérése Centrumunk sikere

Céljaid elérése Centrumunk sikere

Ambrus Mária - KSZC Kossuth DÖK elnök

Ambrus Mária

DÖK elnök

Bemutatkozik az iskolánk Diákönkormányzata:

Iskolai keretekben fontosnak tartjuk, hogy a diákok ne csak azért járjanak iskolába, mert kötelező. Különböző programokkal igyekszünk színvonalas életet biztosítani számukra. Számunkra fontos, hogy a diákok monotonnak tűnő életét kizökkentsük. Havonta rendezünk az iskolában DÖK gyűlést, ahol elmondjuk diáktársainknak a fontos tudnivalókat.

Ezen kikérdezzük őket, hogy mit szeretnének látni, mit szeretnének csinálni, mi az, ami érdekli őket. Így került megrendezésre a tavalyi tanévben a „Ki mit tud?” verseny is, ahol a jelentkezők száma többszörösen meghaladta elképzeléseinket. Idén újra tervezzük ennek a rendezvénynek a megszervezését. Létrehoztunk a facebook hálózaton egy csoportot, hogy akik szeretnék, fel tudják venni velünk a kapcsolatot, amennyiben erre személyesen nincs lehetőségük.

A Városi Diákönkormányzatban is sok programot szervezünk, ahová iskolákat, köztük a miénket is meghívjuk. A rendezvények jelentős többsége a fiataloknak szól. Kisiskolástól a középiskolásig.

A közeljövőben a most kialakított Petőfi Sándor városi könyvtár által biztosított ifjúsági térben összejöveteleket, illetve különböző programokat szeretnénk szervezni. Itt a kollégistákra is figyelni fogunk, hogy számukra is érdekes és értelmes időtöltést tudjunk biztosítani. 

Fontos, hogy a városi rendezvényeknél is szívvel lélekkel tevékenykedjünk. A közelmúltban több helyen is ott voltunk. Így például a városi autómentes napon, vagy a gyermekeknek szervezett Állatok világnapja programjainak lebonyolításánál. Teljes bedobással tevékenykedünk! Fontos számunkra, hogy az iskolát és a várost képviseljük! Ez öröm és kihívás is egyaránt.

Tisztelettel:
Ambrus Mária

DÖK elnök