szechenyi2020logo eu szoc alap 262x183

Céljaid elérése Centrumunk sikere

Céljaid elérése Centrumunk sikere

Élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

A pék a legrégebbi szakmák egyike. Munkájának és szakértelmének köszönhetően kerülhet a boltok polcaira a legalapvetőbb élelmiszerünk, a kenyér. A pék készíti a péksüteményeket, a kalácsokat, pogácsákat, leveles termékeket. A pék munkáját ma már korszerű gépek és technológiák segítik, hogy ne legyen annyira megterhelő, mint régebben. A pék szakma megbecsülése folyamatosan emelkedik, ezért nagy szükség van jól képzett pékekre.


KOMPETENCIAELVÁRÁS

Állóképesség, ügyes mozgás, kézügyesség, csapatmunka.

A SZAKKÉPZÉS ALAPADATAI

  • A szakképesítés azonosító száma: 4 0721 05 11
  • Oktatás időtartama alapfokú végzettséggel: 3 év
  • Oktatás időtartama érettségivel: 2 év
  • Ágazat: Élelmiszeripar

A KÉPZÉSSEL RENDELKEZŐ

  • átvételi és raktározási feladatokat végez
  • előkészítő műveleteket végez
  • nyersanyagot, készterméket vizsgál, gyártásközi ellenőrzést végez
  • eszközöket használ, gépeket és berendezéseket kezel
  • befejező műveleteket végez
  • tésztát készít
  • tölteléket készít
  • feldolgozza a tésztát
  • tésztát keleszt
  • tésztát süt
  • készterméket kezel, csomagol
  • mézeskalácsot készít és díszít
  • adminisztrációs munkát végez

Kinek ajánljuk?

Minden fiatal számára, aki szeret sütni, érdeklődik az élelmiszerek előállítása iránt, szeretne olyan termékeket alkotni, amelyekre a fogyasztóknak naponta alapvető élelmiszerként szüksége van.


Képzés helye: