szechenyi2020logo eu szoc alap 262x183

Céljaid elérése Centrumunk sikere

Céljaid elérése Centrumunk sikere

Élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

A pék-cukrász képesítéssel rendelkező szakember rendelkezik a pék és a cukrász szakma alapjainak ismereteivel. Jól látható, hogy a cukrászok is készítenek péktermékeket és a pékségek is cukrász termékeket. Ennek a kettős igénynek a kiszolgálására alkalmasak a pék-cukrász végzettséggel rendelkező szakemberek. Keresett szakma, hiszen a vállalkozásoknak is nagy szükségük van a sokrétű szakmai tudással rendelkező szakemberekre.


KOMPETENCIAELVÁRÁS

Kézügyesség, állóképesség, ízérzékelés, színlátás, csapatmunka.

A SZAKKÉPZÉS ALAPADATAI

  • A szakképesítés azonosító száma: 4 0721 05 12
  • Oktatás időtartama alapfokú végzettséggel: 3 év
  • Oktatás időtartama érettségivel: 2 év
  • Ágazat: Élelmiszeripar

A KÉPZÉSSEL RENDELKEZŐ

  • cukrásztechnológiai alapműveleteket végez
  • cukrászati félkésztermékeket készít
  • cukrászati késztermékeket készít
  • díszítő műveleteket végez
  • fagylaltot, parfét készít
  • pohárkrémet készít
  • sütőipari nyersanyagokat előkészít
  • péksüteményeket és finom pékárukat készít
  • célzott táplálkozási igényt kielégítő termékeket készít
  • sütőipari és cukrászati termékeket minősít
  • minőségbiztosítási dokumentumokat vezet
  • minőségbiztosítási ellenőrzéseket végez
  • a technológiai berendezéseket, gépeket beállít, üzemeltet
  • gondoskodik a melléktermékek felhasználásáról
  • vállalkozást indít, működtet

Kinek ajánljuk?

Minden fiatal számára, akit érdekelnek az édességek, a süteménykészítés, a kenyérfélék és péksütemények előállítása.

Képzés helye: