szechenyi2020logo eu szoc alap 262x183

Céljaid elérése Centrumunk sikere

Céljaid elérése Centrumunk sikere

Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

A cukrász cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat és díszmunkát állít elő, ügyel az ízbéli változatosságra, esztétikus megjelenítésre, a megrendelők igényeire.


KOMPETENCIAELVÁRÁS

Kreativitás, jó problémamegoldó-, stressztűrő, együttműködő képesség, jó szervezőkészség, nagy terhelhetőség.

A SZAKKÉPZÉS ALAPADATAI

  • A szakképesítés azonosító száma: 4 1013 23 01
  • Oktatás időtartama alapfokú végzettséggel: 3 év
  • Oktatás időtartama érettségivel: 2 év
  • Ágazat: Turizmus-vendéglátás

A KÉPZÉSSEL RENDELKEZŐ

  • felveszi a megrendeléseket
  • kiválasztja a szükséges alapanyagokat
  • kiszámítja és előkészíti az elkészítendő termékekhez a hozzávaló mennyiségeket
  • elkészíti a tésztákat, töltelékeket, bevonatokat
  • munkáját kézzel és gépekkel végzi pl. gyúró-, keverő nyújtógépet használ
  • sütési és főzési műveleteket végez
  • kéziszerszámok segítségével a termékeket megadott méretűre alakítja, formázza, díszíti
  • az összetettebb termékeknél, a kisült tésztákat krémekkel rétegezi, dermeszti, majd a terméket bevonja és díszíti
  • alkalmi megrendelésekre a megrendelő kívánsága szerint esztétikus, ötletes díszmunkákat készít
  • fagylaltokat főz és fagyaszt
  • csokoládéból bonbonokat, díszeket készít

Kinek ajánljuk?

A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik fejleszteni szeretnék a kézügyességüket, esztétikai érzéküket és kreativitásukat. Folyamatosan fejlődni szeretnének, változatos munkára vágynak.

Képzés helye: