szechenyi2020logo eu szoc alap 262x183

Céljaid elérése Centrumunk sikere

Céljaid elérése Centrumunk sikere

Új világítótestek üzemelnek szeptembertől a Kossuth iskolában

"Száz új por- és páramentes világítótesttel adományozta meg a szakképző iskolát június 28-án az IBV Hungária Kft. Az adományozás nem véletlen, hiszen a cég és az iskola együttműködési szerződést kötött, miszerint a tanulókat az IBV szerződéses jogviszonnyal fogadja. Amikor minderről tárgyaltak, a cég képviselői meglátták, hogy az iskola világítási rendszere elavult, ezért segítettek korszerű lámpatestekkel, amelyeket reményeik szerint már az iskola szakirányú képzésén részt vevő tanulók fognak felszerelni – mondta el Brella Zoltán HR vezető, a lámpatestek átadásakor."
Félegyházi Közlöny - 2018.06.29.

Uniós pályázat halasi és szerbiai diákok részvételével

"Egy nagy volumenű projektben vesznek részt a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájának és Kollégiumának diákjai, pedagógusai. A határon átnyúló IPA pályázatban több, mint 99.000 euros összeget nyert el a halasi intézmény a sombori Srednja Ekonomska Skolaval közösen."
Halasmédia - 2018.06.25.

Dékánis ifjú polgárőrök tettek esküt

"Eddig is élen járt az ifjú polgőrőr mozgalomban a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Ennek újabb példája az, hogy ötvenen tettek fogadalmat szombaton délelőtt az Országos Polgárőrnapon, ráadásul az eskü szövegének előmondója Malán Vivien dékánis tanuló volt."
Halasmédia - 2018.06.23.

Megújuló energiaforrással a jövőnkért

"Június 14-én a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája adott helyet a „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum épületein” elnevezésű pályázat záró projektrendezvényének."
Kiskunhalas város honlapja - 2018.06.18.

Megújuló energiaforrással a jövőnkért

"A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum 127,15 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósította meg a „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum épületein” című projektjét. A február 27-e és május 30-a között lezajlott beruházást a centrum által Kiskunhalason, Kiskőrösön és Kiskunfélegyházán működtetett négy tagiskolában valósították meg. A program célja a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum épületeinek villamosenergia-igényét megújuló energiaforrás-hasznosító berendezésekkel lefedni.."
Félegyházi Közlöny - 2018.06.18.

Kitüntetett pedagógusok

"A Városi-járási pedagógusnapot június 8-án délután tartották Kiskunhalason, a Dékáni-sportcsarnokban. Az ünnepi rendezvényen díjakat vehettek át azok, akik folyamatosan magas színvonalon végzik a munkájukat. Településünk, a járás és a fenntartók minden évben külön elismerik a legkiválóbb pedagógusok oktató-nevelő tevékenységét. Ezúttal is így történt egy két és fél órás ünnepi gála keretében, melyen a helyi művészeti iskola adott műsort."
Halasmédia - 2018.06.08.

Pedagógusainkat köszöntöttük ünnepi műsorral

"A pedagógusnap alkalmából, június 1-jén, a Móra Ferenc Művelődési Központban köszöntötték a város és térsége pedagógusait. Díszdiplomát adtak át azoknak, akik évtizedekkel ezelőtt szerezték meg pedagógus diplomájukat, díjakkal és oklevéllel ismerték el azok munkáját, akik hosszú ideje eredményesen foglalkoznak gyermekeink nevelésével."
Félegyházi Közlöny - 2018.06.03.

Munkahely lenne Halason, munkavállaló nincs

"Több helyi vállalkozás vezetője is arra panaszkodik, hogy hiába hirdetnek akár már évek óta jól fizető állásokat, kevés a szakember. Van olyan munkahely, ahol a halasi és környékbeli munkavállalók mellett szerbiai, magyarlakta területekről kellett dolgozókat toborozni."
Halas Média - 2018.05.23.

Építsük be az új technológiákat a mindennapokba!

"Komplex iskolafejlesztésre felkészítő vezetőképzés indul igazgatóknak, intézményvezetőknek országos szinten a közeljövőben, amelynek oktatási alapjául a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiumát választották ki az elmúlt tíz év alapján azért, hogy az intézmény innovációs folyamatai, esettanulmányai a vezetőképzés tananyagai legyenek."
Félegyházi Közlöny - 2018.05.17.

Mozgalmas év a Kossuth szakképzőben

"A 133 éves múltra visszatekintő Kossuth Szakképző Iskolában a tanév e szakasza mind a diákok, mind a pedagógusok, mind pedig az oktatási intézmények életében meghatározó szerepet tölt be."
Félegyházi Közlöny - 2018.05.14.

Hódmezővásárhelyi diákok nyerték a jubileumi Kolimpiát

"Jó hangulatban zárult a X. Kollégiumi Olimpia, amit az Arany János Kollégiumi – Szakközépiskolai Program keretében hagyományosan minden évben a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Kollégiuma rendez meg. Az idei háromnapos sportversenyre az ország 14 intézményéből érkeztek diákok. A tanulók streetball, íjászat, zenés gimnasztika, asztalitenisz, futsal, kolimpikonok viadala és ÚFRatlon (úszás, futás, rollerezés) sportágakban mérték össze ügyességüket, tudásukat. A X. Kolimpiát a Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégiumának csapata nyerte."
Félegyházi Közlöny - 2018.04.18.

Elballagtak a dékánis végzősök

"A középiskolás ballagások sorát a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája zárta szombaton délelőtt. Öt osztály búcsúzott el egy ünnepség keretein belül az intézménytől a teljesen megtelt Dékáni-sportcsarnokban. A ballagáson adták át az iskola idén alapított díjait és a vadonatúj Dékáni-csipkéket. "
Halas Média - 2018.05.13.

Felvonulással kezdődött a tizedik Kolimpia Kiskunfélegyházán

"Nagyszabású felvonulással kezdődött pénteken a tizedik Kolimpia Kiskunfélegyházán."
Félegyházi Közlöny - 2018.05.12.

Elballagtak a közgések is

"Május 4-én, pénteken, a iskola udvarán tartotta meg ballagási ünnepségét a Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnázium. A végzős diákok szeretettel búcsúztak az intézménytől, amely négy éven át volt életük fontos színtere. Az itt szerzett tudásról a következő napokban adnak számot az érettségi vizsgákon."
Félegyházi Közlöny - 2018.05.06.

A végzős kossuthosok is búcsút vettek az iskolától

"Május 4-én, ragyogó napsütésben tartotta ballagási ünnepségét a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium. A végzős diákok családtagjaik, rokonaik jelenlétében mondtak istenhozzádot az alma maternek, hogy a jövő héten már az írásbeli érettségi vizsgákon mérettessék meg tudásukat."
Félegyházi Közlöny - 2018.05.06.

„Fogy az út, mégis szép”

"Pénteken délután búcsúztak el a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájának végzős diákja a pedagógusaiktól, társaiktól. Az intézmény udvarán megtartott hangulatos ünnepségen Szabó Edina igazgatónő köszöntötte a ballagókat. Az arra méltó tanulók és tanárok átvehették az iskola kitüntetéseit, elismeréseit."
Halas Média - 2018.05.05.

Ballagási Ünnepség a Kossuth Lajos Iskolában

"Május 4-én tartotta ballagási ünnepségét a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium."
Info Kiskunfélegyháza - 2018.05.05.

Nívós Dékáni csipke a legjobbaknak

"Díjat alapított a Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskola. A tervek szerint ezzel az elismeréssel jutalmazzák majd a kimagasló eredményeket elért tanulókat, a diákságért sokat tevő pedagógusokat és mindazokat, akik az év folyamán hozzájárultak az intézmény működéséhez."
Halas Média - 2018.04.18.

Szakmai titkokba kaptak betekintést

"A szakmák, a szakképzés iránt érdeklődő fiatalok és szüleik is betekintést nyerhettek április 13-án a Kossuth Lajos szakképző iskola életébe. Bemutatták nekik, hogy milyen szakmákat sajátíthatnak el, a tanműhelyekben az eszközöket is kipróbálhatták. Foglalkozhattak a fémek, a fa megmunkálásával, akár cukrászkodhattak is egy kicsit. A játék, a szórakozás sem maradt el az intézmény életéből a szakmák éjszakáján."
Félegyházi Közlöny - 2018.04.18.

Pályaválasztókat várt a Közgé

"A Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnázium április 13-án, a Szakmák Éjszakája rendezvényén bemutatta a pályaválasztás előtt álló fiataloknak, hogy milyen szakmai képzések vannak az intézményben, és azt is, hogy milyen elhelyezkedési lehetőségek várják a végzősöket."
Félegyházi Közlöny - 2018.04.18.

Kiskunhalason is megtartották a Szakmák Éjszakáját

"Falat építettek, esztergáltak, áramkört szereltek, sertésszívet boncoltak, hajat vághattak és felpróbálhatták a készenléti rendőrök védőfelszereléseit is a Szakmák Éjszakája idei rendezvényein, Kiskunhalason."
BAON - 2018.04.15.

Dékáni-ezüst a Cross Run terepfutó versenyen

"Remekül szerepeltek a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának rendészeti szakos tanulói a Kaposvárott megrendezett II. Cross Run terepfutó bajnokságon. A halasiak a második helyet szerezték meg a kemény megméretésen."
Halas Média - 2018.04.15.

Halasi sikerek a katasztrófavédelmi versenyen

"Tűzoltásban, elsősegélynyújtási ismeretekben, veszélyes anyagok felismerésében és gátépítésben is jeleskedni kellett azoknak a diákoknak, akik indultak a katasztrófavédelmi versenyen. A kiskunhalasi tűzoltóságon megrendezett megméretésen két korosztályban, 11 csapat indult, as továbbjutók között két helyi intézmény is van."
Halas Média - 2018.04.05.

Halas a házigazdája az ifjú polgárőrök országos találkozójának

"Közel másfélszáz ifjú polgárőr vendégeskedik Kiskunhalason holnap délelőttig, a mozgalom országos találkozóján. A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a rangos esemény házigazdája, a diákokat egész napos sportprogramok várták, de részt vettek hadisír gondozásban és a rendőrökkel együtt, tanyán élő idős embereknek segítettek."
Halas Média - 2018.03.28.

Rangos honvédelmi elismerés Molnár Nándornak

"A Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát vehette át Molnár Nándor, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának igazgatója. Az elismerést a Stefánia Palotában megrendezett ünnepségen vette át az intézményvezető."
Halas Média - 2018.03.12.