szechenyi2020logo eu szoc alap 262x183

Céljaid elérése Centrumunk sikere

Céljaid elérése Centrumunk sikere

Meglepetés a kőműveseknek

"Karácsonyi ajándékcsomaggal lepte meg a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum tíz kőműves tanulóját a Fliesen Bau építőipari kivitelező cég. Földi Sándor ügyvezető kőműves szerszámokat adott át a diákoknak."
Halas Média - 2018.12.22.

Az év szakképző iskolája lett a Közgé

"A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma kapta meg az év legjobb szakképző iskolájának járó elismerést a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara december 11-én tartott díjkiosztóján."
Félegyházi Közlöny- 2018.12.22.

Vidám műsor az Adventi Főtéren

"Két csoport fellépése színesítette az Adventi Főtér programsorozatot szerdán délután. Elsőként a Kiskunhalasi EGYMI Általános Iskola és Óvoda mutatta be ünnepi műsorát, majd a KSZC Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szerzett vidám perceket a közönségnek."
Halasmédia - 2018.12.20.

Életműdíjas testnevelő tanár

"Szakmai elismeréssel jutalmazták Nikolicsné Szabó Erika testnevelő több évtizedes kiváló munkásságát. Pályája, elhivatottsága elismeréseként a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete Arany Emlékplakettet és dicsérő oklevelet adott át részére a 150 éve bevezetett, a magyar testnevelést ünneplő országos ünnepségen, december 1-jén."
Félegyházi Közlöny - 2018.12.18.

Szalagavató bált tartottak a Közgében

"A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma két végzős osztálya is megkapta a felnőtté válást jelképező szalagot, december 14-én."
Félegyházi Közlöny - 2018.12.18.

Hazai győzelem a Dékáni-Krampusz Kupán

"Már előre dörzsölhetik a tenyerüket a jó foci kedvelői, ugyanis az V. Dékáni-Krampusz Kupa bebizonyította, hogy a halasi középiskolák jó csapatokkal rendelkeznek. A házigazda Dékáni ezúttal kiemelkedett a mezőnyből és megérdemelten nyerte meg a tornát, a Szilády a 3., a Tekó a 4., míg a fokozatosan formába lendülő Bibó az 5. helyen zárt a kupán, amelyen nyolc csapat meccselt egymással."
Halasmédia - 2018.12.15.

Közgés diákok országos sikere

"December 8-án rendezte meg Budapesten a dr. Kalotay Kálmán tanár úr emlékére szervezett országos bajnokság eredményhirdetését a Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége. A KSZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumából két tanuló mérettette meg magát a szakma kiválóságai között: Kovács Lilla szövegszerkesztésből III., gépírásból VII. helyezettként, Bartók Bálint gépírásból III. helyezettként vehette át jutalmát. Felkészítő tanáruk Hartyániné Barta Judit."
Félegyházi Közlöny - 2018.12.14.

Karácsonyi sütiverseny a Váriban

"Ez az év legédesebb megmérettetése a Vári Szabó István Szakképzőben. Az intézményben már sok éves hagyománya van decemberben a karácsonyi sütemények versenyének. Az idei felhívásra is dekoratív és finom sütemények, illetve torták készültek. Több diák hagyományos édességekkel nevezett, de akadtak modernebb készítmények is, így aztán nem volt könnyű a zsűri feladata."
Halasmédia - 2018.12.12.

Elismeréseket adtak át a megyei iparkamarában

"Ünnepi küldöttgyűlést rendeztek kedd délután a megyei iparkamara kecskeméti székházában. Ezt követően a kamara vezetői a cégek és a vállalkozások képviselőinek elismerő díjakat nyújtottak át."
BAON - 2018.12.11.

24 települést ajándékoztak meg programozható robottal Mikulás napján

"Bács-Kiskun megye 4. számú választókerülete 24 településének 38 iskolája gazdagodott olyan robottal, amelyek segítségével játszva tanulhatják a diákok a programozás és a robotika alapjait. Az eszközök ünnepélyes átadását december 6-án Kiskunfélegyházán, a Móra Ferenc Művelődési központban tartották."
Félegyházi Közlöny- 2018.12.07.

Forgatag a Közgében

"Fergeteges napon vannak túl a diákok és a pedagógusok a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumában, vagyis „lánykori nevén”, a Közgében. November 27-én, az iskolában a vidámságé, a sporté és a versenyé volt a főszerep, ugyanis ezen a napon tartották a minden évben rendszeresen meghirdetett nyílt napot."
Félegyházi Közlöny- 2018.12.01.

A dékánisok zárták a szalagavatók sorát

"A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának végzős diákja zárták a halasi szalagavatók sorát. Az intézmény sportcsarnokában szüleik, családtagjaik és barátaik előtt ünnepeltek, és okoztak örömet, adtak élményt a megjelenteknek. Az osztályok változatos táncokkal készültek, megelevenedett a harminc-negyven évvel ezelőtti diszkóvilág, a Wall Street farkasnője, valamint a gengszterek kedvenc helye, a lokál is."
Halasmédia - 2018.12.01.

Szakmákkal ismerkedtek a leendő középiskolások

"Több mint száz diák látogatott el szüleikkel a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájának nyílt napjára. Szabó Edina igazgatónő tájékoztatója után az érdeklődők látogatást tehettek a tanműhelyekben. Megtudtuk, hogy a következő tanévben beindítja az intézmény a szakgimnáziumi képzést."
Halasmédia - 2018.11.21.

Humorral teli nyílt nap a Közgében

Nyílt napot tartottak november 27-én (kedden) a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumában."
Info Kiskunfélegyháza - 2018.11.28.

Fogyasztói tudatosságra nevel a Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium

"Az országban negyvenhetedik, a megyében pedig második iskolaként nyerte el a Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola címet a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Szakképző Iskolája és Kollégiuma"
Innovációs és Technológiai Minisztérium - 2018.11.22.

Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola címet kapott a Kossuth iskola

"A KSZC Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium elnyerte az Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola címet. Az ünnepélyes átadásra 2018. november 20-án 11 órakor kerül sor intézményben. Először az intézmény diákaji adtak műsort, majd Ágoston Tibor az intézmény igazgatója mondott köszöntőt."
Rádió Smiley - 2018.11.21.

Befejeződött a Kiskunhalasi Vári ... energetikai korszerűsítése és megkezdődött az épület belső felújítása

"A Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma elnyerte a Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola címet."
Info Kiskunfélegyháza - 2018.11.20.

Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola címet kapott a Kossuth iskola

"Az országban negyvenhetedik, a megyében pedig második iskolaként nyerte el a Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola címet a Kiskunfélegyházi Kossuth Szakképző Intézmény."
BAON - 2018.11.20.

„Jövőd a tét!" - pályaválasztási kiállítás

"„Jövőd a tét!" mottóval rendezett Pályaválasztási Kiállítást a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya november 15-én Kiskőrösön a KEVI sportcsarnokában. Az eseménnyel elsősorban az általános iskolák 7-8. osztályos tanulóit igyekeznek megszólítani."
Kiskőrös TV - 2018.11.17.

Kalandra fel!

"Egy-egy hónapot töltött az észak-olaszországi Torinóban és a csizma orrában, a calabriai Cosenza-ban az Erasmus program keretében iskolánk nyolc-nyolc tizenegyedikes diákja és két kísérőjük, szeptember 25-e és október 24-e között."
Félegyházi Közlöny - 2018.11.16.

A Vári-szakképző végzőseinek szalagavatója

"Elkezdődött a szalagavatók sora, elsőként a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájának végzős diákjai szereztek egy felejthetetlen estét szüleiknek, tanáraiknak ismerőseiknek. "
Halasmédia - 2018.11.10.

Németországi tanulmányúton jártak a kossuthosok

"Egyhetes továbbképzést szervezett október 21-e és 27-e között Esslingenben a Tanártovábbképző Központban a Goethe Intézet és a németországi Baden-Württemberg tartomány. Kilenc német nyelvtanár és kilenc, a fémipar és elektronika területen tanító szakmai tanár vehetett részt Magyarországról, köztük a félegyházi Kossuth szakképző intézmény oktatói is."
Félegyházi Közlöny - 2018.11.07.

Pályaorientáció a Közgében

"Ma (november 12-én) a KKSC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumában pályaorientációs napot tartottak "Kalandra fel" szlogennel."
Info Kiskunfélegyháza - 2018.11.12.

Befejeződött a Kiskunhalasi Vári ... energetikai korszerűsítése és megkezdődött az épület belső felújítása

"Ünnepélyesen átadták szombaton a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolája és Kollégiuma korszerűsített épületét. Az elmúlt két évben a szakképzési centrumok tagintézményeinek csaknem fele újult meg, és az év végéig további tizennégy felújított iskolát adnak át országszerte - közölte az innovációs és technológiai miniszter szombaton Kiskunhalason."
Kalohírek - 2018.10.15.

Fiatalos megjelenést kapott a kiskunhalasi szakképző iskola

"A jelenleg 570 diák oktatását ellátó intézményben több mint 40 szakmát kínálnak a fiataloknak. Választhatnak az építő-, fém- és vendéglátóipari szakmák közül, de tanulhatnak asztalosnak, villanyszerelőnek, vagy éppen varrónak is."
Bácsmegye - 2018.10.15.

A ciklus végéig megújulnak a szakképzési intézmények

" ... Papp Gyula, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója lapunknak elmondta: mivel minden építőipari szakmát tanítanak az iskolában, nem volt meglepő, hogy azok a szakemberek, akik a felújításon dolgoztak, korábban szinte mind az iskolába jártak."
Magyar Idők - 2018.10.15.

Átadták a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum megújult épületét

"Az elmúlt két évben a szakképzési centrumok tagintézményeinek csaknem fele újult meg, és az év végéig további tizennégy felújított iskolát adnak át - közölte az innovációs és technológiai miniszter szombaton Kiskunhalason."
Hiros.hu - 2018.10.14.

Szintet lépünk a szakképzési intézmények fejlesztésében is

"Az elmúlt két évben a szakképzési centrumok tagintézményeinek csaknem fele újult meg, és az év végéig további tizennégy felújított iskolát adnak át - közölte az innovációs és technológiai miniszter szombaton Kiskunhalason."
Magyarország Kormánya - 2018.10.13.

A szakképzési centrumok iskoláinak fele megújult

"Az innovációs és technológiai miniszter avatta fel a megújult Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolát és Kollégiumot. Palkovics László az avatóünnepségen szólt arról, hogy az elmúlt két évben a szakképzési centrumok tagintézményeinek fele megújult és az év végéig további tizennégy felújított oktatási intézményt adnak át. Elhangzott az is, hogy a kiskunhalasi tagintézmények mellett a kiskunfélegyházi és a kiskőrösi iskolákban is újabb jelentős beruházások lesznek."
BAON - 2018.10.13.

Intézményátadás és konferencia a Váriban

"Palkovics László az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterének jelenlétében szombat délelőtt ünnepélyes keretek között átadták Halason a megújult Vári Szabó István Szakképző Iskolát. Az intézmény több mint 300 millió forintos fejlesztés keretében kapott modernebb külsőt, illetve energiahatékonyabb lett a nyílászárócseréknek és fűtéskorszerűsítésnek köszönhetően. A szalagátvágás és egyházi áldás után konferenciával folytatódott a program."
Halasmédia - 2018.10.13.