szechenyi2020logo eu szoc alap 262x183

Céljaid elérése Centrumunk sikere

Céljaid elérése Centrumunk sikere

Tudatosságra nevelnek

"A Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet kapta meg a mai napon a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolája és Kollégiuma. Ennek előfeltétele volt a felelős és biztonságos internet és média használata, kreatív és innovatív módszerek alkalmazásával, továbbá a fogyasztóvédelmi ismeretek átadása a diákoknak valamint a fogyasztóbarát vállalkozói szemlélet terjesztése, és a fogyasztói tudatosságra nevelés."
Halasmédia - 2019.09.24.

Váris diákok szakmai gyakorlata Bécsben

"KSZC Vári Szabó István Szakképző Iskolája és Kollégiuma 22 diákja a nyári szünidőben az Erasmus+ program keretén belül külföldi szakmai gyakorlaton vehettek részt Bécsben."
Halasmédia - 2019.09.10.

Idegennyelv-tudás - Híd a munka világába

"Fokozott hangsúlyt helyeznek a nyelvtanulásra. Ezer fő bevonásával kezdheti el az idegen nyelvi készségek fejlesztési programját a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum. 150 millió forintos pályázati forrás segítségével angol és német nyelveket lehet majd a 120 órás képzéseken elsajátítani, vagy a már meglévő nyelvtudást elmélyíteni. A tanfolyamot sikeresen elvégzők a vizsgákat követően tanúsítványt kapnak."
Halasmédia - 2019.09.03.

Elismerés a kiválóknak

"A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum szám szerint öt, kiskunhalasi, kiskunfélegyházi és kiskőrösi tagintézményeiből mintegy ötszáz munkatárs zárta együtt a tanévet Kiskunfélegyházán, június 14-én, pénteken a Kossuth Lajos szakközépiskolában. Ez alkalommal tartották meg a pedagógusnapi ünnepséget, amelyen a legkiválóbbak életműdíjakat és elismeréseket vehettek át."
Félegyházi Közlöny - 2019.06.21.

Elballagtak a Dékáni-szakgimnázium végzősei

"Véget ért a középiskolai ballagások Kiskunhalason. Utolsóként a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziumának végzősei köszöntek el iskolájuktól, tanáraiktól, társaiktól. Ebben az esztendőben négy osztály fejezi be középiskolai tanulmányaikat."
Halas Média - 2019.05.12.

,,Ballag már a vén diák"

"Május 3-án, ünnepélyes keretek között vett búcsút diákjaitól a Kossuth Lajos Középiskola és Szakiskola az intézmény tornatermében."
Félegyházi Közlöny - 2019.05.04.

Megkapták a ballagó tarisznyát a közgés diákok

"Az Oskola utcai Közgé-Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma két végzős osztályának 70 diákja május 3-án vett búcsút iskolájától."
Félegyházi Közlöny - 2019.05.04.

Elballagtak a Wattay középiskola végzős tanulói

"Megrendezésre került a ballagási ünnepség a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégium végzős diákjai számára, május 3-án délután."
VIRA - 2019.05.04.

Az eső sem zavarta meg a várisok ballagását

"Pénteken délután köszöntek el tanáraiktól, diáktársaiktól a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájának tanulói. A ballagásra teljesen megtelt az iskola udvara, az arra méltó diákok elismeréseket vehettek át. Az ünnepségen adták át az intézmény kitüntetéseit is."
Halas Média - 2019.05.03.

Felmentést kaptak a vizsgák egy része alól a kossuthos diákok

"Kiemelkedő sikereket értek el a Baján megrendezett Szakiskolai Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a Kossuth Lajos Szakképző Intézmény tanulói. Gál Éva I. helyezést ért el precíz munkájával az országos versenyen textiltermék összeállító részszak képesítésben. Eredményével felmentést kapott a szakmai vizsga alól."
Félegyházi Közlöny - 2019.05.02.

Mi leszel, ha nagy leszel? A szakmák éjszakája segített eldönteni!

"Nincsenek könnyű helyzetben a pályaválasztás előtt álló diákok. Felelősségteljes döntést kell meghozni, mérlegelni minden szempontot egy olyan életkorban, amikor ezek a készségek még csak kialakulóban vannak."
VIRA - 2019.04.13.

Az ország legjobb kőművesei között vannak a félegyházi diákok

"A szakmák olimpiájának is nevezett nemzetközi versenyen két félegyházi diák képviselte megyénket a kőműves tanulók megmérettetésében. Mindketten a legjobb tíz között végeztek."
Félegyházi Közlöny - 2019.03.14

Megkapták szalagjaikat a Wattay Szakgimnázium végzősei

"Szalagavató ünnepséget tartott a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium március 2-án szombaton, Kiskőrösön."
Vira - 2019.03.04.

Hajszobrászok versenye a Kossuthban

"Miskolctól Bajáig, az ország minden részéről érkeztek fodrásztanulók Félegyházára február 24-én, a KSZC Kossuth Lajos Szakképző Iskolában megrendezett országos versenyre. A fiatal mesterjelöltek hatalmas lelkesedéssel, gazdag fantáziával, és sok új technika alkalmazásával formázták a látványosnál látványosabb frizurákat. A házigazda intézmény vezetője, Ágoston Tibor elmondta, hogy iskolájuk korábban 17 évig adott otthont a fodrászversenyeknek, majd pár év szünet után az elmúlt évtől kezdődően ismét itt próbálhatják ki tehetségüket a leendő fodrászok."
Félegyházi Közlöny - 2019.02.27.

Parasportnapot tartottak a Közgében

"Február 22-én a Magyar Parasport Napján az ország több intézményében betekintést nyerhettek az érdeklődők a mozgássérült emberek sporttevékenységeibe, így a félegyházi közgazdasági iskolában is."
Info Kiskunfélegyháza - 2019.02.25.

A kommunizmus áldozataira emlékeztek

"A kommunista diktatúrák áldozataira Kiskunfélegyházán a vasútállomás előtti Návay-emlékműnél emlékeztek február 22-én. A koszorúk és mécsesek elhelyezése előtt az emlékezőket Balla László alpolgármester köszöntötte, majd Tasi Judit, a Kiskunfélegyházi közgazdasági szakgimnázium igazgatója mondott ünnepi beszédet."
Félegyházi Közlöny - 2019.02.24.

DÉKÁNI HELP: nehéz helyzetben lévő időseknek és hadiözvegynek segítettek a diákok

"A “hivatások az egészséges lakosságért” – rövidítve HELP – programot kedden rendezte meg a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Céljuk a külterületen élő, nehéz helyzetben lévő időskorúak, valamint a járásban élő hadiözvegyek segítése."
Halasinfo - 2019.02.12.

Dékáni HELP – segítség érkezett a tanyákra

"A Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskola a tanyasi idős emberek segítésére szervezte meg a HELP programot. Halas mellett a környező településekre is kiterjesztették az akciót. A program ünnepélyes megnyitóján került sor annak a csapatzászlónak az átadására, melyet az Országos Polgárőr Szövetség adományozott az iskola ifjú polgárőreinek."
Halasmédia - 2019.02.12.

Magas ösztöndíjat kap, aki hiányszakmát tanul

"A hiányszakmát tanuló diák akár 50–60 ezer forint ösztöndíjat is kaphat havonta. Az említett összeget még meg is duplázhatja egy dunaújvárosi nagyvállalat támogatásával – nyilatkozta hírportálunknak Franczia László, az 540 diákot oktató kiskőrösi Wattay középiskola igazgatója."
BAON - 2019.01.22.