szechenyi2020logo eu szoc alap 262x183

Céljaid elérése Centrumunk sikere

Céljaid elérése Centrumunk sikere

"Energetikai korszerűsítés a Kiskunhalasi SzC Vári Szabó István Szakképző Iskolája és Kollégiumában"

 

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum az Európai Unió támogatásával megvalósuló Széchenyi 2020 Program keretében „Költségvetési Szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései” című pályázati felhívásra benyújtott „Energetikai korszerűsítés a Kiskunhalasi SzC Vári Szabó István Szakképző Iskolája és Kollégiumában” című pályázata vissza nem térítendő támogatást nyert. A támogatás mértéke az elszámolható összköltség 100 % - a, amely 74,10 millió Forint volt.

 

A KEHOP-5.2.10-16-00022 kódszámú projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg 2016. 10. 24.– 2017. 05.22. között.

 

A fejlesztéssel érintett ingatlan (megvalósítási helyszín):

• Kiskunhalasi Szakképzési Centrum (6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5.)

 

A projekt műszaki tartalma:

Az energiafogyasztás csökkentése és az energiapazarlás megszüntetése egyre fontosabb Magyarország számára, ennek egyik módja az épületek korszerűsítése, azok energiahatékonyságának javítása. Egyre szélesebb körben elismerik, hogy ez nem csupán a fenntartható energiaellátás megvalósításának, az üvegházhatást okozó gázkibocsátás csökkentésének, az ellátásbiztonság garantálásának és az importkiadások csökkentésének eszköze, hanem egyben fokozza az ország gazdasági versenyképességét. A fejlesztés nagyban hozzájárult a hatékonyság növekedéséhez, az energialánc valamennyi szakaszában, a termeléstől a fogyasztók általi felhasználásig.

A beruházás keretében megvalósult az épület teljes homlokzati és lapostető hőszigetelése, valamint az épület külső nyílászáróinak energia-megtakarítást eredményező cseréje. A meglévő homlokzatra utólag elhelyezett hőszigetelő rendszer került felrögzítésre. Az alkalmazott hőszigetelés 160 mm vastag EPS hőszigetelő tábla, ahol tűzvédelmileg indokolt volt, hogy ott ugyanekkora vastagságban kőzetgyapot hőszigetelést alkalmaztunk. A nyílászáróknál 3 cm-es hőszigeteléssel fordultunk be, amely ragasztással került rögzítésre. A megnövekedett ablakpárkányoknál az ablak cseréjével együtt új párkány készült.

A lapostető teljes felületén kiegészítő hőszigetelést alkalmaztunk, amelyre új vízszigetelés került. Nyílászárókat a jelenlegi korszerűtlen nyílászárók helyett, az energetikai szabályozási rendelet szerinti korszerű, fokozottan hőszigetelő műanyagokra cseréltük. A nyílászárók profilja hőhídmentes, színtartó és UV álló.

 

Projekttel kapcsolatos további információk:

Papp Gyula szakmai vezető
E-mail:
Tel.: +36 70 382 36 02

 

A projekt a Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában valósul meg.

 

Fotódokumentáció: