Ugrás a fő tartalomra

6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5.


+36 77 738 837

Hírek


2024. jún. 20.
Centrum

    A lézerhegesztésről és az automatizálásról is szó volt

    Hegesztőket, a gépész szakirány szakembereit hívta el egy szakmai napra Kiskunhalasra a Heg-Men Bt és a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolája. Az országjáró nemzetközi szakmai nap tanműhelyi helyszínén egy Orbitál hegesztőrobotot is láthattak a résztvevők.

    A lézerhegesztésről és az automatizálásról is szó volt

    A Vári Szabó István Szakképző Iskolában és annak tanműhelyében tartott eseményen a szakemberek átfogó képet adtak az érdeklődőknek a hegesztéssel, vágással, automatizálással és robotizációval kapcsolatos tudnivalókról.

    Mint Huszárné Sztrinkó Annamária igazgatóhelyettestől megtudtuk, az intézmény örömmel vállalta a házigazda szerepét, hiszen itt is magas szintű gépészeti képzés zajlik.

    „Az iskolánkra jellemző, hogy nagyon jó szakmai munkaközösség alakult ki a gépészek között. Ők sokszor invitálnak hozzánk különböző cégeket, akik bemutatókat tartanak, így jött létre ez a mai nap is. Békéscsabán egy hasonló előadáson vettek részt a kollégák a gyerekekkel. Nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítani a Heg-Men Bt-vel, és ott született meg az ötlet, hogy milyen jó lenne, ha Kiskunhalason is lehetne tartani egy ilyen konferenciát, bemutatót.

    - Mit tud nyújtani a fiataloknak a Vári, akár gépész szakmák esetében

    , akár kifejezetten a hegesztés területén?

    - Iskolánk nagyon sok duális partnerrel áll jó kapcsolatban, a környéken találhatók olyan cégek, akik vevők arra is, hogy hegesztőket alkalmazzanak, akár épületszerkezet-lakatosokat. Biztos munkahelyet tudnak biztosítani a duális képzőhelyek azoknak a gyerekeknek, akik nálunk tanulnak, akár hegesztő szakmában, akár pedig az épületszerkezet-lakatos szakmában.”

     

    Milyen országos szakmai eredményeket értek el a diákok?

    Az Országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyen három tanulónk indult el, kettő tanuló hegesztő szakmában, egy tanuló pedig épület- szerkezetlakatos szakmában. A kettő tanuló olyan eredményt ért el, ami alapján a központi interaktív vizsgarész alól mentesültek a szakmai vizsgán. Ez egy magas elismerés, de ettől még magasabb elismerés, hogy egyik tanulónk, Perecz Patrik, a Szakma Kiváló Tanulója verseny döntőjében a rangos második helyezést tudta elhozni nekünk.”

     

    A szakmai előadások során szó volt a kézi lézerhegesztésről, a biztonsági szabályzat fontos változásairól, az automatizált megoldások nyújtotta előnyökről.

    A Heg-Men Bt. szakemberei mellett a Vector Steel Kft., a Teqball Kft., ReWerob Solutions Kft, az Invent Welding Kft., is elhozta a szakértő előadóit a szakmai napra.

     

    A naprakész információk minden vállalkozás számára nagyon fontosak, ezért is szerveződött a szakmai nap, mondta Szabó Andrea hegesztő szakértő a TÜV Thüringen Hungary Kft. munkatársa.

    „Ez egy nagyon fejlődő szakma, és pont ez a célunk, hogy megismertessük ezt a fiatalokkal, célunk, hogy az elméleti szakemberek és a gyakorlati szakemberek egymásra találjanak, és így akik elméletben jók, azok a gyakorlatot is egy kicsit megismerik.”

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Benedek Tibor a Wattay új igazgatója.

    Benedek Tibor vezetésével kezdi a tanévet a Wattay

    „Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja a munkát, amit szeretni fog.”

    2024. szept. 3.
    Centrum
    A Dékáni felújított épülete.

    Közel negyvenmillió forintos felújítás zajlik a Dékániban

    Munkagépektől hangos a Dékáni Árpád Technikum Kossuth utcai épülete. Gőzerővel zajlik a volt Berki Galéria épületének felújítása. A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum finanszírozásával megújul a több mint száz esztendős épület, modern környezet és energetika szolgálja majd a diákok kényelmét.

    2024. aug. 26.
    Centrum
    Villanyszerelés.

    Villanyszerelő lenne, a Vári ajánlatát keresse!

    Egyre több elektronikai eszköz vesz körül bennünket, manapság már egyre gyakoribbak az okos otthonok. Mindezek kiépítéséhez jól képzett szakemberekre van szükség. Manapság a vállalkozások folyamatosan keresik a villanyszerelőket is.

    2024. aug. 15.
    Centrum


    KIMIKK
    Honvédelmi MinisztériumKSZC DÉKÁNIKSZC KOSSUTHKSZC KÖZGÉKSZC VÁRIKSZC WATTAYOrszágos Polgárőr SzövetségSiker vizsgaközpontSzegedi TudományegyetemTovább

      • SZC logo fehér
      • Kiskunhalasi Szakképzési Centrum

        6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5.

      • Telefon: +36 77 738 837

        E-mail: titkarsag@kiskunhalasiszc.hu

        OM azonosító: 203042

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001855; E/2020/000361; E-001289/2015


      2024Kiskunhalasi Szakképzési Centrum