Ugrás a fő tartalomra

6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5.


+36 77 738 837

Hírek


2024. jún. 20.
Centrum

  A lézerhegesztésről és az automatizálásról is szó volt

  Hegesztőket, a gépész szakirány szakembereit hívta el egy szakmai napra Kiskunhalasra a Heg-Men Bt és a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolája. Az országjáró nemzetközi szakmai nap tanműhelyi helyszínén egy Orbitál hegesztőrobotot is láthattak a résztvevők.

  A lézerhegesztésről és az automatizálásról is szó volt

  A Vári Szabó István Szakképző Iskolában és annak tanműhelyében tartott eseményen a szakemberek átfogó képet adtak az érdeklődőknek a hegesztéssel, vágással, automatizálással és robotizációval kapcsolatos tudnivalókról.

  Mint Huszárné Sztrinkó Annamária igazgatóhelyettestől megtudtuk, az intézmény örömmel vállalta a házigazda szerepét, hiszen itt is magas szintű gépészeti képzés zajlik.

  „Az iskolánkra jellemző, hogy nagyon jó szakmai munkaközösség alakult ki a gépészek között. Ők sokszor invitálnak hozzánk különböző cégeket, akik bemutatókat tartanak, így jött létre ez a mai nap is. Békéscsabán egy hasonló előadáson vettek részt a kollégák a gyerekekkel. Nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítani a Heg-Men Bt-vel, és ott született meg az ötlet, hogy milyen jó lenne, ha Kiskunhalason is lehetne tartani egy ilyen konferenciát, bemutatót.

  - Mit tud nyújtani a fiataloknak a Vári, akár gépész szakmák esetében

  , akár kifejezetten a hegesztés területén?

  - Iskolánk nagyon sok duális partnerrel áll jó kapcsolatban, a környéken találhatók olyan cégek, akik vevők arra is, hogy hegesztőket alkalmazzanak, akár épületszerkezet-lakatosokat. Biztos munkahelyet tudnak biztosítani a duális képzőhelyek azoknak a gyerekeknek, akik nálunk tanulnak, akár hegesztő szakmában, akár pedig az épületszerkezet-lakatos szakmában.”

   

  Milyen országos szakmai eredményeket értek el a diákok?

  Az Országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyen három tanulónk indult el, kettő tanuló hegesztő szakmában, egy tanuló pedig épület- szerkezetlakatos szakmában. A kettő tanuló olyan eredményt ért el, ami alapján a központi interaktív vizsgarész alól mentesültek a szakmai vizsgán. Ez egy magas elismerés, de ettől még magasabb elismerés, hogy egyik tanulónk, Perecz Patrik, a Szakma Kiváló Tanulója verseny döntőjében a rangos második helyezést tudta elhozni nekünk.”

   

  A szakmai előadások során szó volt a kézi lézerhegesztésről, a biztonsági szabályzat fontos változásairól, az automatizált megoldások nyújtotta előnyökről.

  A Heg-Men Bt. szakemberei mellett a Vector Steel Kft., a Teqball Kft., ReWerob Solutions Kft, az Invent Welding Kft., is elhozta a szakértő előadóit a szakmai napra.

   

  A naprakész információk minden vállalkozás számára nagyon fontosak, ezért is szerveződött a szakmai nap, mondta Szabó Andrea hegesztő szakértő a TÜV Thüringen Hungary Kft. munkatársa.

  „Ez egy nagyon fejlődő szakma, és pont ez a célunk, hogy megismertessük ezt a fiatalokkal, célunk, hogy az elméleti szakemberek és a gyakorlati szakemberek egymásra találjanak, és így akik elméletben jók, azok a gyakorlatot is egy kicsit megismerik.”

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Szemétszedés a városban

  Ökocsoport – sikeres tanévzárás

  A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium 2026. augusztus 31-ig elnyerte az Öko- iskola címet és az Öko -iskola logó használatára is jogosulttá vált. Céljuk a már elnyert Öko - iskola cím szellemiségének folytatása és minél mélyebb megjelenése az iskola mindennapjaiban.

  2024. júl. 16.
  Centrum
  Bergi Galéria épülete

  Lecserélik a tetőt, komfortosabb tantermeket alakítanak ki

  Felújítási munkálatok zajlanak a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumában. Az egykori Berki Galériának helyt adó utcafronti épület tetőszerkezetét cserélik le a szakemberek és ezzel ez időben a fűtésrendszer korszerűsítése is elkészül majd.

  2024. júl. 11.
  Centrum
  Kadétok a rengetegben

  Kadétok a rengetegben

  A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum intézményei arra törekednek, hogy a tanulók minél több időt tölthessenek a gyakorlati helyszíneken a szakmájukhoz, hivatásukhoz szükséges tudást így is bővíthessék. A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium kilencedikes kadét programban résztvevő tanulói egy ilyen gyakorlaton, a helyi parkerdőben jártak, ahol többféle katonai tevékenységet is kipróbálhattak.

  2024. júl. 9.
  Centrum


  KIMIKK
  Honvédelmi MinisztériumKSZC DÉKÁNIKSZC KOSSUTHKSZC KÖZGÉKSZC VÁRIKSZC WATTAYOrszágos Polgárőr SzövetségSiker vizsgaközpontSzegedi Tudományegyetem

   • SZC logo fehér
   • Kiskunhalasi Szakképzési Centrum

    6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5.

   • Telefon: +36 77 738 837

    E-mail: titkarsag@kiskunhalasiszc.hu

    OM azonosító: 203042

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001855; E/2020/000361; E-001289/2015


   2024Kiskunhalasi Szakképzési Centrum