Kiskunhalasi Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok

Hírek


2023. márc. 24.


KSZC

  Munkahelyi bölcsődét adtak át Kiskunfélegyházán

  Az ország 41 szakképzési centruma közül elsőként és egyedüliként a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikumban alakítottak ki munkahelyi bölcsődét, melynek ünnepélyes átadását pénteken tartották. Az új létesítményt Geszler Péter, a Sarlós Boldogasszony-templom plébánosa áldotta és szentelte meg.

  Munkahelyi bölcsődét adtak át Kiskunfélegyházán

  A kollégiumban kialakított új minibölcsőde a félegyházi szakképző iskola családbarát jellegét erősíti. A kormány családpolitikájával egyetértve intézményünkben szeretnénk olyan feltételeket teremteni, amelyekkel támogatni tudjuk a gyermeket vállaló családok mindennapjait – fogalmazott a pénteki átadási ünnepségen Papp Gyula, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója. Elmondta, a munkahelyi bölcsődék kialakítását célzó pályázaton a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum öt intézménye közül egyedül a Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium vett részt és nyert támogatást. 

  Megtudtuk, a beruházásra még 2021-ben nyert a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázatán 24 millió forint támogatást a Kossuth Szakképző Iskola. Ebből valósították meg a kollégiumon belül az átalakítást, illetve ebből a pénzből finanszírozták a bútorok, játékok és egyéb felszerelések beszerzését is. 

  – A bölcsőde nyolc gyermek befogadására alkalmas. 

  Elsősorban az iskola, annak tagintézményei, illetve a gyakorlati képzést biztosító partnerek dolgozóinak gyermekeit fogadják az új létesítménybe. Amennyiben marad hely, akkor felvesznek olyan gyermekeket is, akiket nem tudnak fogadni az önkormányzati bölcsődék – tájékoztatta szerkesztőségünket Szabó Péterné, igazgatónő.

  Megtudtuk, a munkahelyi bölcsőde új lehetőség a kisgyermekes munkavállalók megnyeréséhez és megtartásához, mert segíti a szülőket feladataik hatékonyabb elvégzésében, hozzájárul ahhoz, hogy a gyermeket nevelő munkavállalók tartósan elkötelezett tagjai legyenek a munkahelyi közösségnek. Ugyanakkor dolgozik olyan nyugdíjas pedagógus is az iskolában, aki az unokáját íratta be a bölcsődébe – részletezte Szabó Péterné. 

  Azt is hozzátette, olyan diák is érdeklődik a bölcsőde iránt, aki terhessége okán szakította meg az intézményben tanulmányait, és mivel gyermeke már bölcsődés korú, folytatná az iskolát. 

  Amíg az anyuka tanul, addig a bölcsődében vigyáznak a kicsire a szakképzett gondozók. Az új bölcsőde két embernek biztosít munkát, mindazonáltal jó lehetőség arra is, hogy az intézményben tanuló kisgyermek-gondozók szakmai gyakorlatot szerezzenek.  

  − A munkahelyi bölcsőde 2 éves kortól 3 éves korig fogadja a gyermekeket, ettől bizonyos esetekben azonban el lehet térni. A szolgáltatás hatósági engedélyhez kötött és rendszeres ellenőrzés alatt áll, jogszabályban rögzített feltételek teljesítése esetén költségvetési támogatást (normatíva) vehet igénybe a fenntartó. Szigorú, részletesen kidolgozott módszertani szempontok alapján működhet, de a kereteken belül lehetőség van a munkavállalók, munkahelyek igényeire reagáló, sokszínű bölcsődei szolgáltatás kialakítására – tudtuk meg az igazgatónőtől.

  FORRÁS: https://www.baon.hu/

  FOTÓK: FANTOLY MÁRTON

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Beiskolázási tájékoztató 2024/2025

  Beiskolázási tájékoztató 2024/2025

  Kiskunhalasi Szakképzési Centrum beiskolázási tájékoztatója

  2023. okt. 25.


  KSZC

  Pályaválasztási kiállítás a Wattayban

  Pályaválasztási kiállítás a Wattayban

  2023. október 20-án 09:00-14:00 óráig Pályaválasztási kiállítást tart a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum Helyszín: Wattay Sportcsarnok, 6200 Kiskőrös, Árpád u. 20. Ünnepélyes megnyitó: 9:00 órakor

  2023. okt. 20.


  KSZC

  2024 februárban induló ingyenes képzések

  2024 februárban induló ingyenes képzések

  2024 februárban az alábbi képzéseket indítja a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum

  2023. okt. 19.


  KSZC  • KIM
  • IKK
  • KSZC VÁRI
  • KSZC DÉKÁNI
  • KSZC KOSSUTH
  • KSZC KÖZGÉ
  • KSZC WATTAY
  • Szegedi Tudományegyetem
  • Honvédelmi Minisztérium
  • Országos Polgárőr Szövetség
  • Siker vizsgaközpont

   • SZC logo fehér
   • Kiskunhalasi Szakképzési Centrum

    6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5.

   • Telefon: +36 77 738 837

    E-mail: titkarsag@kiskunhalasiszc.hu

    OM azonosító: 203042

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001855; E/2020/000361; E-001289/2015


   2023Kiskunhalasi Szakképzési Centrum