Ugrás a fő tartalomra

6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5.


+36 77 738 837

Hírek


2024. ápr. 22.
Centrum

    Fókuszban az adótudatosság

    A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum intézményeiben fontosnak tartjuk a diákok gyakorlati felkészítését. Egy ilyen projekt részeként a Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikumba látogattak a NAV Észak-Magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának szakemberei.

    Fókuszban az adótudatosság

    Közel nyolcvan gazdálkodás és menedzsment szakos tanuló vett részt a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársainak előadásán.

    A szellemi és tulajdonvédelem és a védjegyoltalom manapság egyre fontosabb témakör. A piacokat elönti a sok hamisított termék. Ezek felderítéséről, a hamisított termékek gazdasági hatásáról szólt az egyik előadás. A NAV munkatársa részletesen beszélt a hamisítók elleni fellépés fontosságáról, gyakorlati példákkal szemléltetve a jelenlegi helyzetet.

     

    A diákok megismerhették az adózás történetét, a jövedelmi és a forgalmi típusú adók közti különbséget. A szituációs játékok során több gyakorlati helyzethez is tanácsot adtak az adóhatóság szakemberei.

    Érdeklődve hallgatták a fiatalok az intézkedéstaktikai információkat is. A Nav munkatársa részletesen ismertette, hogy milyen jogszabályok alapján intézkednek. Szó volt a közúti ellenőrzések során alkalmazott szabályokról, és az is kiderült, hogy mikor van jogosultsága elővenni a fegyvert egy intézkedés során. A bátrabb tanulók kipróbálhatták, hogy milyen érzés, ha bilincs kerül a csuklóra.

    A Nemzeti Adó-és Vámhivatal előadói a későbbi munkavállalásra is felkészítették a fiatalokat, gyakorlati tanácsokat adtak a rájuk váró adózási kötelezettségekről.

    Hideg Mariann oktató és munkatársai bíznak benne, hogy az ilyen gyakorlati előadások segítik a tanulókat a pályaorientációban, a végzősök közül sokan választják majd ezt a szakterületet.

    A NAV munkatársainak arcát kérésükre takartuk ki

     

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Álláskeresők figyelem!

    Álláskeresők figyelem!

    A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum több intézménye is állást kínál.

    2024. máj. 9.
    Centrum
    Remek felkészítés, sportos tanulók, rangos sikerek

    Remek felkészítés, sportos tanulók, rangos sikerek

    A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikumának diákjai nem csak a tanulásban, a sportban is az élen járnak, jó példa erre a Dél-alföldi területi diákolimpiai siker.

    2024. máj. 7.
    Kiváló szakembereket képeznek a Kossuthban!

    Kiváló szakembereket képeznek a Kossuthban!

    Sorra remek eredményeket érnek el a rangos országos versenyeken a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum intézményeiben tanuló diákok.

    2024. máj. 6.
    Centrum


    KIMIKK
    Honvédelmi MinisztériumKSZC DÉKÁNIKSZC KOSSUTHKSZC KÖZGÉKSZC VÁRIKSZC WATTAYOrszágos Polgárőr SzövetségSiker vizsgaközpontSzegedi Tudományegyetem

      • SZC logo fehér
      • Kiskunhalasi Szakképzési Centrum

        6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5.

      • Telefon: +36 77 738 837

        E-mail: titkarsag@kiskunhalasiszc.hu

        OM azonosító: 203042

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001855; E/2020/000361; E-001289/2015


      2024Kiskunhalasi Szakképzési Centrum