Ugrás a fő tartalomra

6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5.


+36 77 738 837

Hírek


2024. jún. 17.
Centrum

  Gina álma valóra vált

  Lábodi Georgina fodrász – hairstylistként dolgozik, ám nem mindig ez volt a nagy álom. A halasi hölgy először vámos, nyomozó, majd kriminálpszichológus szeretett volna lenni. Jelentkezett is a Dékáni Árpád Technikumba. Most is jó szívvel gondol vissza arra az időkre, a tanárokra. Az élet azonban úgy hozta, hogy végül nem a rendészeti pálya lett az, amely manapság meghatározza a mindennapjait. Jött egy nagy fordulat, a fodrászat. A ma már szalont üzemeltető üzletasszony azt mondja, nem bánta meg a váltást, bár kemény szakma a fodrászat, nagy felelősséggel jár. Példája jól mutatja, hogy a „kétkezi” munkával is lehet szép eredményeket elérni.

  Gina álma valóra vált

  „Soha nem szerettem tanulni, de rájöttem, hogy kell!

  Ha a szakmájában valaki sikeres szeretne lenni, akkor folyamatosan képeznie kell önmagát.” – mondja a hairstylist.

  „Kezdő vállalkozóként azt tapasztaltam, hogy nagyon kemény élethelyzet, amelybe kerültem. Szerencsére férjemtől nagyon sok támogatást, bátorítást kaptam. Ha egy frissen végzett tanuló szalonnyitásban gondolkodik, akkor nagyon fontos a biztos háttér.

  Ezernyi buktató van, ki kell találni egy irányt, meg kell szólítani az ügyfélkört. Már a kezdetekkor elhatároztam, hogy a megszokottal nem foglalkozom, a modern irányzatokat, technikákat alkalmazom. Többek között L’Oréal partner lettem, így a folyamatos szakmai képzés biztosított. Rá kellett jönnöm arra is, hogy egyedül nem megy, kell alkalmazott, hiszen a vállalkozás összes teendője ilyenkor egy személyre szakad és persze a frizurákat is kellene készíteni, mindezt egyszerre.”- mondja nevetve Gina.

  Hogyan jött a képbe a hajgyógyászat?

  „Fodrászként azt tapasztaltam, hogy sok vendégemnek problémás a fejbőre, különböző okok lehetnek például a hajhullás hátterében. A hajgyógyászat éppen az okok felderítéséről szól, a fejbőr vizsgálatakor ezek egy része megállapítható, ám sok esetben további orvosi vizsgálatok a javasoltak.”

  Halason dolgozol, ám egyre gyakrabban Budapesten is feltűnsz Lakatos Márk oldalán. Mi ez a közös projekt?

  „2022 óta részt veszek a Lakatos Márk által szervezett stylist tábor lebonyolításában. Nagy szeretem ezt a programot. A közös munka is abban erősített meg, hogy az önfejlesztés, az ismeretszerzés mennyire fontos ebben a szakmában. Budapesten több olyan projekt is adódott ahol, mint stylist kell részt vennem a fotózások, forgatások helyszínein.”

  Öt éve vagy a szakmában, nevet szereztél, kialakult az ügyfélköröd, szépítgeted a szalont, mi a terv mondjuk a következő öt évre?

  „Otthon szeretnék lenni és gyermeket nevelni, tudom ez így elsőre furcsán hangzik. A nagy álmom egy olyan komplexum létrehozása, ahol a vendégek a szépségipar teljes szolgáltatását megtalálhatják. Ennek az ügyeit szeretném intézni. Fontosnak tartom a tudás átadását - mondom én aki, mint az elején említettem nem szerettem tanulni. Az ember folyamatosan érik, komolyodik, a szépészeti ágazatban tanulóknak azt tudom javasolni, hogy vegyék nagyon komolyan az elméleti alapok elsajátítását. Az válassza ezt a szakmát, aki jól bírja a gyűrődést, szeret a vendégekkel kommunikálni, kreatív és fejlődésképes.

  Azt is jó, ha tudják, hogy a vállalkozói élet egyáltalán nem könnyű, nagy a felelősség, főleg ha alkalmazottakat foglalkoztatunk, hiszen ki kell termelni a fizetést is.

  Nehéz, de szép szakma a miénk, arra biztatom a fiatalokat, legyenek kitartóak, menni fog!”

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Szemétszedés a városban

  Ökocsoport – sikeres tanévzárás

  A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium 2026. augusztus 31-ig elnyerte az Öko- iskola címet és az Öko -iskola logó használatára is jogosulttá vált. Céljuk a már elnyert Öko - iskola cím szellemiségének folytatása és minél mélyebb megjelenése az iskola mindennapjaiban.

  2024. júl. 16.
  Centrum
  Bergi Galéria épülete

  Lecserélik a tetőt, komfortosabb tantermeket alakítanak ki

  Felújítási munkálatok zajlanak a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumában. Az egykori Berki Galériának helyt adó utcafronti épület tetőszerkezetét cserélik le a szakemberek és ezzel ez időben a fűtésrendszer korszerűsítése is elkészül majd.

  2024. júl. 11.
  Centrum
  Kadétok a rengetegben

  Kadétok a rengetegben

  A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum intézményei arra törekednek, hogy a tanulók minél több időt tölthessenek a gyakorlati helyszíneken a szakmájukhoz, hivatásukhoz szükséges tudást így is bővíthessék. A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium kilencedikes kadét programban résztvevő tanulói egy ilyen gyakorlaton, a helyi parkerdőben jártak, ahol többféle katonai tevékenységet is kipróbálhattak.

  2024. júl. 9.
  Centrum


  KIMIKK
  Honvédelmi MinisztériumKSZC DÉKÁNIKSZC KOSSUTHKSZC KÖZGÉKSZC VÁRIKSZC WATTAYOrszágos Polgárőr SzövetségSiker vizsgaközpontSzegedi Tudományegyetem

   • SZC logo fehér
   • Kiskunhalasi Szakképzési Centrum

    6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5.

   • Telefon: +36 77 738 837

    E-mail: titkarsag@kiskunhalasiszc.hu

    OM azonosító: 203042

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001855; E/2020/000361; E-001289/2015


   2024Kiskunhalasi Szakképzési Centrum