Ugrás a fő tartalomra

6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5.


+36 77 738 837

Hírek


2024. jún. 17.
Centrum

    Gina álma valóra vált

    Lábodi Georgina fodrász – hairstylistként dolgozik, ám nem mindig ez volt a nagy álom. A halasi hölgy először vámos, nyomozó, majd kriminálpszichológus szeretett volna lenni. Jelentkezett is a Dékáni Árpád Technikumba. Most is jó szívvel gondol vissza arra az időkre, a tanárokra. Az élet azonban úgy hozta, hogy végül nem a rendészeti pálya lett az, amely manapság meghatározza a mindennapjait. Jött egy nagy fordulat, a fodrászat. A ma már szalont üzemeltető üzletasszony azt mondja, nem bánta meg a váltást, bár kemény szakma a fodrászat, nagy felelősséggel jár. Példája jól mutatja, hogy a „kétkezi” munkával is lehet szép eredményeket elérni.

    Gina álma valóra vált

    „Soha nem szerettem tanulni, de rájöttem, hogy kell!

    Ha a szakmájában valaki sikeres szeretne lenni, akkor folyamatosan képeznie kell önmagát.” – mondja a hairstylist.

    „Kezdő vállalkozóként azt tapasztaltam, hogy nagyon kemény élethelyzet, amelybe kerültem. Szerencsére férjemtől nagyon sok támogatást, bátorítást kaptam. Ha egy frissen végzett tanuló szalonnyitásban gondolkodik, akkor nagyon fontos a biztos háttér.

    Ezernyi buktató van, ki kell találni egy irányt, meg kell szólítani az ügyfélkört. Már a kezdetekkor elhatároztam, hogy a megszokottal nem foglalkozom, a modern irányzatokat, technikákat alkalmazom. Többek között L’Oréal partner lettem, így a folyamatos szakmai képzés biztosított. Rá kellett jönnöm arra is, hogy egyedül nem megy, kell alkalmazott, hiszen a vállalkozás összes teendője ilyenkor egy személyre szakad és persze a frizurákat is kellene készíteni, mindezt egyszerre.”- mondja nevetve Gina.

    Hogyan jött a képbe a hajgyógyászat?

    „Fodrászként azt tapasztaltam, hogy sok vendégemnek problémás a fejbőre, különböző okok lehetnek például a hajhullás hátterében. A hajgyógyászat éppen az okok felderítéséről szól, a fejbőr vizsgálatakor ezek egy része megállapítható, ám sok esetben további orvosi vizsgálatok a javasoltak.”

    Halason dolgozol, ám egyre gyakrabban Budapesten is feltűnsz Lakatos Márk oldalán. Mi ez a közös projekt?

    „2022 óta részt veszek a Lakatos Márk által szervezett stylist tábor lebonyolításában. Nagy szeretem ezt a programot. A közös munka is abban erősített meg, hogy az önfejlesztés, az ismeretszerzés mennyire fontos ebben a szakmában. Budapesten több olyan projekt is adódott ahol, mint stylist kell részt vennem a fotózások, forgatások helyszínein.”

    Öt éve vagy a szakmában, nevet szereztél, kialakult az ügyfélköröd, szépítgeted a szalont, mi a terv mondjuk a következő öt évre?

    „Otthon szeretnék lenni és gyermeket nevelni, tudom ez így elsőre furcsán hangzik. A nagy álmom egy olyan komplexum létrehozása, ahol a vendégek a szépségipar teljes szolgáltatását megtalálhatják. Ennek az ügyeit szeretném intézni. Fontosnak tartom a tudás átadását - mondom én aki, mint az elején említettem nem szerettem tanulni. Az ember folyamatosan érik, komolyodik, a szépészeti ágazatban tanulóknak azt tudom javasolni, hogy vegyék nagyon komolyan az elméleti alapok elsajátítását. Az válassza ezt a szakmát, aki jól bírja a gyűrődést, szeret a vendégekkel kommunikálni, kreatív és fejlődésképes.

    Azt is jó, ha tudják, hogy a vállalkozói élet egyáltalán nem könnyű, nagy a felelősség, főleg ha alkalmazottakat foglalkoztatunk, hiszen ki kell termelni a fizetést is.

    Nehéz, de szép szakma a miénk, arra biztatom a fiatalokat, legyenek kitartóak, menni fog!”

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Csuti Zoli a diákokkal

    Óriási élmény, Csuti Zoltánnal autózhattak

    A Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium volt tanulója, Csuti Zoltán autóversenyző gyakran visszajár egykori iskolájába, hogy motiválja a fiatalokat. A kiskunhalasi fiatalember állhatott a dobogó legfelső fokára Brno - ban, miután megnyerte a Swift Europe Cup - ot. Legutóbb a versenyautóját is elhozta magával. A gépész ágazat tanulói személyesen is megnézhették a Vári udvarán, hogy milyen átalakításokat kellett elvégezni ahhoz, hogy bírja a versenykörülményeket.

    2024. okt. 16.
    Centrum
    Diákok hallgatják a fókvezető előadását

    A bankvilágról testközelből

    Szakmai látogatáson vettek részt a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Technikumának 13. B pénzügyi- és számviteli ügyintéző tanulói.

    2024. okt. 10.
    Centrum
    negyedik emeletén lévő padlástéri felújítása

    Nagy munka zajlik a tetőtérben

    Jó ütemben halad a Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum és Kollégium felújítási projektje. Az intézmény negyedik emeletén lévő padlástéri felújítását követően modern környezetben fogadják majd a diákokat.

    2024. okt. 4.
    Centrum


    KIMIKK
    Honvédelmi MinisztériumKSZC DÉKÁNIKSZC KOSSUTHKSZC KÖZGÉKSZC VÁRIKSZC WATTAYOrszágos Polgárőr SzövetségSiker vizsgaközpontSzegedi TudományegyetemTovább

      • SZC logo fehér
      • Kiskunhalasi Szakképzési Centrum

        6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5.

      • Telefon: +36 77 738 837

        E-mail: titkarsag@kiskunhalasiszc.hu

        OM azonosító: 203042

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001855; E/2020/000361; E-001289/2015


      2024Kiskunhalasi Szakképzési Centrum