Ugrás a fő tartalomra

6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5.


+36 77 738 837

Hírek


2024. okt. 2.
Centrum

    Kitartással, szorgalommal minden sikerülhet

    Jó példa erre a Vári Szabó István Szakképző Iskola volt diákjának, Csuti Zoltánnak a története. A kiskunhalasi fiatalember állhatott a dobogó legfelső fokára Brno - ban, miután megnyerte a Swift Europe Cup-ot. Két évtizednyi tanulás, kitartás van az eredménye mögött – erről is mesélt a váris diákoknak

    Kitartással, szorgalommal minden sikerülhet

    Csuti Zoltán elhozta Kiskunhalasra a versenyautóját, hogy a gépész szakos fiatalok közelről is meg tudják szemlélni, milyen átalakításokat kellett alkalmazni rajta.

    A versenyzőt a Gépész Munkacsoport vezetője Somogyvári József mutatta be a diákoknak, mint mondta, egy igazi példakép áll itt előttük, aki kitűzte maga elé a célt és meg is tett mindent, hogy elérje azt.

    Csuti Zoltán mesélt a fiataloknak arról a pillanatról is, amikor úgy érezte, innen nincs tovább. Járműve motorhibás lett, ám a nehéz órákban sokan segítő kezet nyújtottak, így sikerült megjavítani az autót, így újra a győzelem felé száguldhatott

    „A probléma az volt, hogy felforrt a víz az autóban, és itt, hogy körülbelül nyolcezres fordulaton működik a motor verseny közben, hirtelen melegszik minden, és nem voltunk benne biztosak, hogy meg tudjuk menteni ezt a motort. Szerencsére sikerült megoldani. Nagyon sok támogatótól kaptam segítséget, szakmait, illetve alkatrészeket is, és különböző szakág is ugyanúgy segített ilyen-olyan módon. Szóval nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget.”

     

    Hogy győzni tudj, veszíteni is meg kell tanulni, mondta a bajnok a fiataloknak, utalva arra a sok munkára, kihívásra, ami még rájuk vár az életben.

    „Körülbelül 20 év munkája van benne, hiszen én beleszámítom a szimulátoros éveket is, amikor megtanultam győzni, küzdeni, de a legfontosabb, hogy veszíteni, mert szerintem az, hogyha valaki megtanul veszíteni, az a legfontosabb, mert akkor tudja kezelni a nehéz pillanatokat is. És minden egyes pillanat, minden egyes győzelem, egy nagy megkönnyebbülés volt, végig tudtam gondolni, hogy igen, megcsináltuk és sikerült, és ezt próbálom most a diákoknak is átadni, hogy ne adják fel, küzdjenek az álmaikért, hiszen nemrég még én is itt az iskolapadban ültem, és a versenyzésről álmodoztam, de kemény munkával ezt véghez lehet vinni. Én teljes mértékben ebben hiszek, hiszen látom a saját példámon, és ez a legfontosabb.” – mondta Csuti Zoltán

    Dr. Komáromi Szilárd, az intézmény vezetője, Zoltán egykori tanára elismerően szólt a halasi fiatalember által elért eredményekről.

    „A szurkolók szerintem nem igazán tudják, hogy egy versenyző mit fektet bele ahhoz, hogy a dobogóra tudjon állni. Ahhoz sem, hogy el tudjon indulni egy versenyen, ahhoz, hogy miről kell neki lemondania. Én azt gondolom, hogy itt egy nagyon komoly összefogás kell, hogy álljon a háta mögött. Megtiszteltetés, amikor az iskola egyik tanulója, volt tanulója visszatér az iskolába, és meg tudja mutatni saját magát, és azt az utat, ahogyan végigjárta ezt az utat, és ahogyan eljutott a győzelemig. Meggyőződésem, hogy ez a pozitív példa motiválni tudja a tanulóinkat. Mindig öröm, amikor hozzánk visszajön.” – mondta az igazgató.

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Csuti Zoli a diákokkal

    Óriási élmény, Csuti Zoltánnal autózhattak

    A Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium volt tanulója, Csuti Zoltán autóversenyző gyakran visszajár egykori iskolájába, hogy motiválja a fiatalokat. A kiskunhalasi fiatalember állhatott a dobogó legfelső fokára Brno - ban, miután megnyerte a Swift Europe Cup - ot. Legutóbb a versenyautóját is elhozta magával. A gépész ágazat tanulói személyesen is megnézhették a Vári udvarán, hogy milyen átalakításokat kellett elvégezni ahhoz, hogy bírja a versenykörülményeket.

    2024. okt. 16.
    Centrum
    Diákok hallgatják a fókvezető előadását

    A bankvilágról testközelből

    Szakmai látogatáson vettek részt a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Technikumának 13. B pénzügyi- és számviteli ügyintéző tanulói.

    2024. okt. 10.
    Centrum
    negyedik emeletén lévő padlástéri felújítása

    Nagy munka zajlik a tetőtérben

    Jó ütemben halad a Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum és Kollégium felújítási projektje. Az intézmény negyedik emeletén lévő padlástéri felújítását követően modern környezetben fogadják majd a diákokat.

    2024. okt. 4.
    Centrum


    KIMIKK
    Honvédelmi MinisztériumKSZC DÉKÁNIKSZC KOSSUTHKSZC KÖZGÉKSZC VÁRIKSZC WATTAYOrszágos Polgárőr SzövetségSiker vizsgaközpontSzegedi TudományegyetemTovább

      • SZC logo fehér
      • Kiskunhalasi Szakképzési Centrum

        6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5.

      • Telefon: +36 77 738 837

        E-mail: titkarsag@kiskunhalasiszc.hu

        OM azonosító: 203042

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001855; E/2020/000361; E-001289/2015


      2024Kiskunhalasi Szakképzési Centrum