Ugrás a fő tartalomra

6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5.


+36 77 738 837

Hírek


2024. ápr. 2.
Centrum

    Miniszteri elismerő oklevelet kapott Oláhné Cseri Mónika

    A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium oktatója Hankó Balázs innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért felelős államtitkártól, valamint Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkártól vehette át a rangos elismerést. Oláhné Cseri Mónika a méltatás szerint a szakképzésben végzett eredményes és példamutató munkájáért kapta meg az oklevelet.

    Miniszteri elismerő oklevelet kapott Oláhné Cseri Mónika

    A díjazott munkája is hozzájárul ahhoz az eredményhez, amely a szakképzés terén tapasztalható. A szakképző intézményekben évente több tízezer új szakember végez.

    Hankó Balázs innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért felelős államtitkár ünnepi beszédében elmondta, elmúlt évek sikerének alapja az oktatók áldozatos munkája, amelynek jól látható eredményei vannak: 2023-ban a magyar szakképzés Európa-bajnok lett.

    „Az oktatók munkájukkal hozzájárultak a hazai sikerekhez is, egyre többen választják a szakképzést, egyre csökken a lemorzsolódási arány, egyre többen vesznek részt a duális képzésben, és a szakképzésből egyre több fiatalt vesznek fel az egyetemekre. Ez utóbbit úgy is elő kívánjuk segíteni, hogy nem csak képzési együttműködéseket, hanem a most bevezetett úgynevezett előzetes hallgatói jogviszony létrehozását is támogatjuk. 2024 a szakképzésben a fejlesztések éve, mert egyre nagyobb számban állnak rendelkezésre digitális tananyagok, soha nem látott mértékű, átlagosan 32,2 százalékos bérfejlesztés valósult meg, és emellett a 21. századi szakképző iskolák program keretében összesen 110 ezer négyzetméter oktatási tér újul meg.”

    Az államtitkár beszéde végén kérésként fogalmazta meg az oktatók felé, hogy segítsék a magyar szakképzést világbajnokká válni!

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Bravó Közgé!

    Bravó Közgé!

    Sorra remek eredményekkel térnek haza az országos versenyekről a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikumának tanulói.

    2024. ápr. 29.
    Centrum
     Megkezdődött a Kossuth Lajos Technikum padlásterének felújítása

    Megkezdődött a Kossuth Lajos Technikum padlásterének felújítása

    A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum nagy figyelmet fordít az intézményei korszerűsítésére, az oktatási körülmények javítására.

    2024. ápr. 26.
    Centrum
    Lovas Honvéd Kadét képzés indul Kiskunhalason

    Lovas Honvéd Kadét képzés indul Kiskunhalason

    Papp Gyula, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója is részt vett azon a bejáráson, amely során Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter megtekintette a Hirling József Lovasparkot. Az egyeztetések egy új lovas kadét képzésről is szóltak, melynek bázisa lehetne a nagy múltú halasi lovas központ.

    2024. ápr. 24.
    Centrum


    KIMIKK
    Honvédelmi MinisztériumKSZC DÉKÁNIKSZC KOSSUTHKSZC KÖZGÉKSZC VÁRIKSZC WATTAYOrszágos Polgárőr SzövetségSiker vizsgaközpontSzegedi Tudományegyetem

      • SZC logo fehér
      • Kiskunhalasi Szakképzési Centrum

        6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5.

      • Telefon: +36 77 738 837

        E-mail: titkarsag@kiskunhalasiszc.hu

        OM azonosító: 203042

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001855; E/2020/000361; E-001289/2015


      2024Kiskunhalasi Szakképzési Centrum