Ugrás a fő tartalomra

6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5.


+36 77 738 837

Hírek


2024. júl. 16.
Centrum

    Ökocsoport – sikeres tanévzárás

    A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium 2026. augusztus 31-ig elnyerte az Öko- iskola címet és az Öko -iskola logó használatára is jogosulttá vált. Céljuk a már elnyert Öko - iskola cím szellemiségének folytatása és minél mélyebb megjelenése az iskola mindennapjaiban.

    Ökocsoport – sikeres tanévzárás

    Az intézményben a 2022/2023-as tanévtől tudatosabban, tervezettebben zajlanak környezettel kapcsolatos tevékenységek. Cél, hogy a tanulók mindennapi életébe beépüljön a természetes környezet iránti szeretet, váljék igényükké a természet és épített környezetünk megóvása, megbecsülése.

     

     

    Fenntarthatóság témahéthez csatlakozva „Szabadidő hasznos eltöltése” témában az 1/9 D osztály kirándulást tett a Kiskunhalas határában található három tóhoz.

    Az Ezüst – tó, a Tóth – tó, és a Sóstó volt a foglalkozások helyszíne. A diákok tanulmányozták azt is, hogy hogyan alakult ki a Jókai domb és milyen halak élnek az említett tavakban.

    Több olyan változtatás is történt az elmúlt időszakban, amely a környezetvédelmet szolgálja, például a használt sütőolajat már szelektíven gyűjtik a szakács tanműhelyben.

     

     

    1. szeptember 21-én az Európai Mobilitási Hét Autómentes Napján a váris tanulók a környezetvédelmi vetélkedőn 3. és 4. helyezettek lettek, valamint részt vettek a kerékpáros ügyességi vetélkedőn, ahol szintén 4. helyezést értek el.

    Az iskola elnyerte a Kizöldítő Iskola címet. A tanulók az oktatókkal közösen részt vettek a szemléletformáló programban, melyet a Homokhátsági Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás szervezett meg. Számos újdonságról, érdekességről kaphattak tájékoztatást a program által, melynek központi eleme a környezetvédelem, illetve a fenntarthatóság volt. 300 diák töltötte ki a megadott kérdőívet.

    Sikeres volt a „Sulizsák” program, melyben segítették  a Fazekas Általános Iskola 1.a osztályát. A munkatársak bevonásával 250 kg ruha gyűlt össze és ezzel is tudatosabbá vált a hulladékgyűjtés.

    A Vári felvette a kapcsolatot a Kiskunsági Nemzeti Parkkal és a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesülettel. A környezetvédők előadást tartottak madárodúk fontosságáról, kialakításáról, illetve, hogy melyik madár számára melyik a legideálisabb lakóhely. A madárodúk elkészítésére is felkérték az intézményt, 30 db már kihelyezésre is került.

     

     

    A Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium tanulói a „TeSzedd akció” keretében megtisztították az iskola környékét és a kerékpárúti szakaszát a Kőrösi úti tanműhelyig.

     

     

    Nagy siker volt a Zöldségfaló Egészségnap.  EFi szűréssel, előadásokkal, zumba bemutatóval hívták fel a fiatalok figyelmét az egészségtudatos életmódra.

     

    A „Challenge day- Kihívás napja” alkalmából futva, tekerve tették meg a távot Kiskunhalas és Pirtó között a diákok és oktatóik.

    Az „Öko-napon” előadást tartott dr. Ladóczki Mária a Ladó- Rec Kft ügyvezetője, ahol a hulladékgazdálkodásról volt szó. Föld című film vetítése zajlott és az osztályok feladatlapot töltöttek ki.

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Diákok hallgatják a fókvezető előadását

    A bankvilágról testközelből

    Szakmai látogatáson vettek részt a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Technikumának 13. B pénzügyi- és számviteli ügyintéző tanulói.

    2024. okt. 10.
    Centrum
    negyedik emeletén lévő padlástéri felújítása

    Nagy munka zajlik a tetőtérben

    Jó ütemben halad a Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum és Kollégium felújítási projektje. Az intézmény negyedik emeletén lévő padlástéri felújítását követően modern környezetben fogadják majd a diákokat.

    2024. okt. 4.
    Centrum
    A Suzuku motortere

    Kitartással, szorgalommal minden sikerülhet

    Jó példa erre a Vári Szabó István Szakképző Iskola volt diákjának, Csuti Zoltánnak a története. A kiskunhalasi fiatalember állhatott a dobogó legfelső fokára Brno - ban, miután megnyerte a Swift Europe Cup-ot. Két évtizednyi tanulás, kitartás van az eredménye mögött – erről is mesélt a váris diákoknak

    2024. okt. 2.
    Centrum


    KIMIKK
    Honvédelmi MinisztériumKSZC DÉKÁNIKSZC KOSSUTHKSZC KÖZGÉKSZC VÁRIKSZC WATTAYOrszágos Polgárőr SzövetségSiker vizsgaközpontSzegedi TudományegyetemTovább

      • SZC logo fehér
      • Kiskunhalasi Szakképzési Centrum

        6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5.

      • Telefon: +36 77 738 837

        E-mail: titkarsag@kiskunhalasiszc.hu

        OM azonosító: 203042

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001855; E/2020/000361; E-001289/2015


      2024Kiskunhalasi Szakképzési Centrum