Ugrás a fő tartalomra

6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5.


+36 77 738 837

Hírek


2024. máj. 31.
Centrum

  Újabb egyetemi megállapodás – kezdődhet az okleveles technikusképzés

  Együttműködési megállapodást írt alá a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikuma és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. A 2025/2026-os tanévben, a rendészeti oktatásban, okleveles technikusképzés indulhat a dinamikusan fejlődő, országos hírű halasi intézményben.

  Újabb egyetemi megállapodás – kezdődhet az okleveles technikusképzés

  Új fejezetéhez érkezett a kiskunhalasi Dékáni Árpád Technikumban zajló rendészeti oktatás. A közszolgálati technikus szakma, rendészeti technikus szakirány, duális oktatás témakörében rendezett eseményen - a Dékáni sportcsarnokában - jelen volt Kovácsné dr. Szekér Enikő, a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára, a közszolgálati egyetemet képviseletében dr. Szegedi László, a rektori tanácsadó iroda vezetője és Bányai Gábor kormánybiztos, országgyűlési képviselő is.

  Papp Gyula a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntőjében beszámolt arról, hogy a szakképzési centrum az elmúlt években már több felsőoktatási intézménnyel írt alá hasonló megállapodást, annak érdekében, hogy minél szélesebb körű lehetőséget tudjanak biztosítani a diákjaiknak. Az új egyetemi megállapodásnak köszönhetően a 2025/2026-os tanévben meghirdetik az okleveles technikusképzést.

  A Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára, Kovácsné dr. Szekér Enikő szerint nagyon fontos és szimbolikus jelentősége van ennek a megállapodásnak, a technikusképzést követően van egy nagyon fontos lépcsőfok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendészettudományi karán történő tanulási lehetőség.

  „A rendvédelmi ágazat életében is nagy dolog, hogy két, nagyon fontos terület, a technikusképzés és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, mint felsőoktatási képzési hely a mai napon találkozik, együttműködés születik.” – mondta a helyettes államtitkár.

  Az együttműködési megállapodást az egyetemet képviselő dr. Szegedi László, Papp Gyula a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója, Molnár Nándor a Dékáni igazgatója és Csúzdi Zoltán a centrum kancellárja látta el kézjegyével.

   

  https://kszcdekani.hu/kepzeseink/technikum-szakkepzo

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Magyar Zita, Franczia László, Hankó Balázs

  35 éve a szakképzésben – Apáczai díjjal ismerték el Franczia László igazgató munkáját

  Franczia László a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Technikum igazgatója a váci Piarista Kilátó Központban vehette át a Szakképzésért Apáczai Csere János Díjat Magyar Zitától a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnökétől, valamint Dr. Hankó Balázstól, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkárától, leendő minisztertől.

  2024. jún. 20.
  Centrum
  Nézőközönség

  A lézerhegesztésről és az automatizálásról is szó volt

  Hegesztőket, a gépész szakirány szakembereit hívta el egy szakmai napra Kiskunhalasra a Heg-Men Bt és a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolája. Az országjáró nemzetközi szakmai nap tanműhelyi helyszínén egy Orbitál hegesztőrobotot is láthattak a résztvevők.

  2024. jún. 20.
  Centrum
  Gina álma valóra vált

  Gina álma valóra vált

  Lábodi Georgina fodrász – hairstylistként dolgozik, ám nem mindig ez volt a nagy álom. A halasi hölgy először vámos, nyomozó, majd kriminálpszichológus szeretett volna lenni. Jelentkezett is a Dékáni Árpád Technikumba. Most is jó szívvel gondol vissza arra az időkre, a tanárokra. Az élet azonban úgy hozta, hogy végül nem a rendészeti pálya lett az, amely manapság meghatározza a mindennapjait. Jött egy nagy fordulat, a fodrászat. A ma már szalont üzemeltető üzletasszony azt mondja, nem bánta meg a váltást, bár kemény szakma a fodrászat, nagy felelősséggel jár. Példája jól mutatja, hogy a „kétkezi” munkával is lehet szép eredményeket elérni.

  2024. jún. 17.
  Centrum


  KIMIKK
  Honvédelmi MinisztériumKSZC DÉKÁNIKSZC KOSSUTHKSZC KÖZGÉKSZC VÁRIKSZC WATTAYOrszágos Polgárőr SzövetségSiker vizsgaközpontSzegedi Tudományegyetem

   • SZC logo fehér
   • Kiskunhalasi Szakképzési Centrum

    6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5.

   • Telefon: +36 77 738 837

    E-mail: titkarsag@kiskunhalasiszc.hu

    OM azonosító: 203042

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001855; E/2020/000361; E-001289/2015


   2024Kiskunhalasi Szakképzési Centrum