Ugrás a fő tartalomra

6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5.


+36 77 738 837

Hírek


2024. márc. 20.
Centrum

    Megtapasztalta a kétkezi munka szépségét

    Napközben a Szilády Áron Református Gimnáziumban tanítja a diákokat, ám délutánonként és a szabadidejében kézbe veszi a fűrészt, a gyalut, a vésőt és szorgalmasan gyakorol. Péter Attila már felnőttként gondolta úgy, hogy elvégzi az asztalos szakmát. Jelentkezett a Vári Szabó István Szakképző Iskola felnőttképzésére és megtapasztalta a kétkezi alkotás szépségét.

    Megtapasztalta a kétkezi munka szépségét

    A családomban volt olyan, aki fával munkálkodott, konkrétan a dédapám. Ő ácsként dolgozott, az elmúlt években előkerültek azok az eszközök, amelyeket ő használt, sőt van olyan ezek között, amit ő készített” - mondja Péter Attila.

    Később a padláson tárolt bútorok között találtam olyanokat is, amelyekről úgy ítéltem meg, hogy érdemes lenne megmenteni őket, mert ez valahogy kapcsolódik a családom történetéhez. Ezeket a bútorokat elkezdtem felújítani, megpróbáltam szebbé varázsolni. Későbbiekben egyéb famunkákkal is foglalkoztam, és ez valahogy így összeállt. Egyszer csak jött egy lehetőség a neten hirdetés formájában: az asztalos képzést el lehet végeznie bárkinek, aki érdeklődik , és akkor úgy gondoltam, hogy miért is ne?

    Mi a terved az itt megszerzett szaktudással?

    „Ezt jelen pillanatban kikapcsolódásnak szánom. Megtanulom a szakmának a csínját-bínját, hiszen kiváló szakemberek vesznek körül, akik az elméleti tudást és a gyakorlati képzést is elmagyarázzák nekem, vezetik a kezem, hogyan legyen jobb és szebb és szakszerűbb mindaz, amit készítek. Megismerjük a fafajtákat, a szerszámokat, az illesztéseket, felületkezeléseket, a szakmával kapcsolatos mesterfogásokat, ezek számomra motiváló dolgok. A digitális világ előre törésével háttérbe szorult a hagyományos, kézi szerszámokkal történő alkotási folyamat. A szabadidős tevékenység és a családi hagyomány továbbvitele fontos szerintem az oktatásban is, így nem ártana, ha ezek a képzésen megszerzett ismeretek valamilyen formában visszakerülnének az iskolai műhelyekbe, technika termekbe”- mondja a pedagógus.

    A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum intézményei folyamatosan várják a jelentkezőket az ingyenes másod vagy akár harmad szakma elsajátítására.

    Minden 16. életévét betöltött személy (felső korhatár nélkül) részt vehet a felnőtteknek meghirdetett képzésekben. Intézményeinkben az első két szakma (az első szakmai vizsga befejezéséig, a második szakma esetén legfeljebb három tanéven keresztül) megszerzése mindenki számára ingyenes. Az iskolákban lehetőség van rugalmas keretek között, akár munka mellett rövid idő alatt szakmát tanulni. A felnőttek emellett, több mint 400 szakmai képzés keretében megszerezhető szakképesítés közül választhatnak.

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


     Megkezdődött a Kossuth Lajos Technikum padlásterének felújítása

    Megkezdődött a Kossuth Lajos Technikum padlásterének felújítása

    A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum nagy figyelmet fordít az intézményei korszerűsítésére, az oktatási körülmények javítására.

    2024. ápr. 26.
    Centrum
    Lovas Honvéd Kadét képzés indul Kiskunhalason

    Lovas Honvéd Kadét képzés indul Kiskunhalason

    Papp Gyula, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója is részt vett azon a bejáráson, amely során Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter megtekintette a Hirling József Lovasparkot. Az egyeztetések egy új lovas kadét képzésről is szóltak, melynek bázisa lehetne a nagy múltú halasi lovas központ.

    2024. ápr. 24.
    Centrum
    Fókuszban az adótudatosság

    Fókuszban az adótudatosság

    A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum intézményeiben fontosnak tartjuk a diákok gyakorlati felkészítését. Egy ilyen projekt részeként a Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikumba látogattak a NAV Észak-Magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának szakemberei.

    2024. ápr. 22.
    Centrum


    KIMIKK
    Honvédelmi MinisztériumKSZC DÉKÁNIKSZC KOSSUTHKSZC KÖZGÉKSZC VÁRIKSZC WATTAYOrszágos Polgárőr SzövetségSiker vizsgaközpontSzegedi Tudományegyetem

      • SZC logo fehér
      • Kiskunhalasi Szakképzési Centrum

        6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5.

      • Telefon: +36 77 738 837

        E-mail: titkarsag@kiskunhalasiszc.hu

        OM azonosító: 203042

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001855; E/2020/000361; E-001289/2015


      2024Kiskunhalasi Szakképzési Centrum