Ugrás a fő tartalomra

6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5.


+36 77 738 837

Hírek


2025. jan. 20.
Centrum

    A vadkovászos módszerrel ismerkedtek

    Szakmai kiránduláson vettek részt a Vári Szabó István Szakképző Iskola felnőttképzésben résztvevő felnőtt pék-cukrász tanulói. A soltvadkerti Király Pékségben Mester Róberttől tanulhatták meg a kovászkészítés és az ezzel történő sütés fortélyait.

    A vadkovászos módszerrel ismerkedtek

    A vadkovászos technológia volt a fókuszban

     Kovászkészítés

    Szakmai kiránduláson, továbbképzésen vettek részt a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájának pék-cukrász felnőtt tanulói. A soltvadkerti Király Pékségben Mester Róberttől tanulhatták meg a kovászkészítés és az ezzel történő sütés fortélyait.

     A kovászolt kenyér illata

     

     

    Legyen színesebb, változatosabb az elsajátítható tananyag, ismerjünk meg olyan vállalkozásokat, ahol különleges termékek készülnek, ez a fő célunk- mondta a szakmai nap egyik szervezője, Dr. Aranyászné Zsikla Adrienn oktató. 

    Kolléganőmmel, Bognárné Varjú Mónikával közösen szeretünk új információkat, trükköket, módszereket átadni a tanulóknak. 

    A felnőttképzésben fontosnak tartjuk, hogy ne csak a képzési kimeneti követelményeket tanulják meg, hanem új élményeket szerezve szélesítsék a tudásukat. 

    Így nyílt lehetőség arra, hogy felkeressük a soltvadkerti Király Pékséget, ahol magas szakmai színvonalon készülnek a különféle kovászos termékek. 

     Mester Róberttől tanulhatták meg a kovászkészítés

    A pék-cukrász tanulókat és oktatóikat Mester Róbert fogadta a Király Pékségben.

    A szakember Olaszországban tanulta a hosszú érlelésű és a kovászos termékek elkészítésének fogásait.

    Kínálatukban többféle croissant, panettone és kovászos termék készül, a vásárlók keresik, szeretik ezeket a minőségi lisztből, hagyományos kovásztechnológiával készített finomságokat.

     

    Mester Róbert vezetésével a tanulók megismerhették a vadkovász, gyümölcskovász „nevelésének” szakmai titkait. Mint elhangzott, az a cél, hogy a pékség a minőséget képviselje. 

    „ Ez az én utam ebben a szakmában. Fontos visszaigazolás számomra, amikor azt látom, hogy egyre több embert érdekel, mit visz haza és tesz a család asztalára nap, mint nap” – mondta Mester Róbert.

      

     Mester Róberttől tanulhatták meg a kovászkészítés

    A közel nyolc órás helyszíni szakmai gyakorlat során sorra készültek a cipók. A tanulók úgy gondolják, fantasztikus szakmai felkészítést kaptak a Király Pékségnél, alig várják, hogy otthon nevelődjön a saját vadkovászuk, amely felhasználásával kenyeret, péksüteményeket készíthetnek a családnak, a barátoknak.

     Kovászos kenyerek

    A szakképzés lehetőséget biztosít a szakmát szerezni vágyó, vagy magukat átképezni kívánó felnőttek számára is. Az első kettő, Szakmajegyzék szerinti szakma megszerzése az első szakmai vizsga befejezéséig, a második szakma esetén legfeljebb három tanéven keresztül az állam által, illetve az együttműködési megállapodással rendelkező fenntartó által fenntartott szakképző intézményben ingyenes.

    A szakképzés új rendszerében megszűnt a nappali és esti munkarend eddigi éles elhatárolása, a felnőttek szakmai oktatása rugalmasan szervezhető. A huszonötödik életévét be nem töltött jelentkező választhat, hogy tanulmányait nappali rendszerben tanulói jogviszonyban, vagy munkavégzés mellett, felnőttképzési jogviszonyban kívánja folytatni. Ez azt jelenti, hogy akár második szakmáját is tanulhatja tanulói jogviszonyban. A huszonötödik életévüket betöltött személyek oktatása felnőttképzési jogviszonyban történik, akár nappali, akár nem nappali rendszerben tanulnak.

    A korábbi tanulmányok, megszerzett ismeretek és gyakorlat beszámítható, a képzési idő a beszámítás alapján rövidülhet.

    https://kiskunhalasiszc.hu/kepzesek/felnott-nappali

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Kadétok

    Pörgős őszön vannak túl a félegyházi kadétok

    Le a kalappal a Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum és Szakképző Iskola és Kollégium kadétjai előtt! Komolyan vették a tanulást és azokat az eseményeket is, ahol az intézmény hírnevét tudták öregbíteni a remek versenyeredményeikkel.

    2024. dec. 19.
    Centrum
    Plakát

    II. Dél-100 - Közgé PROFI-T-ABILITY kupa

    A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikuma a Dél-100 Kft.-vel együttműködve második alkalommal szervezett remek vetélkedőt. A gazdálkodás, a menedzsment, a kereskedelem, a logisztika és a turizmus iránt érdeklődőket várták

    2024. dec. 18.
    Centrum
    Sütemény

    Felújított cukrászműhely- ahol a „boldogsághormonok” készülnek

    A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum minden intézményében jelentős felújítások zajlottak ebben az esztendőben. Tantermek, műhelyek, közösségi terek szépültek meg a tanév kezdetére. Az egyik ilyen beruházás a Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakkép

    2024. dec. 18.
    Centrum


    KIMIKK
    Erasmus+Honvédelmi MinisztériumKSZC DÉKÁNIKSZC KOSSUTHKSZC KÖZGÉKSZC VÁRIKSZC WATTAYOrszágos Polgárőr SzövetségSiker vizsgaközpontSzegedi TudományegyetemTovább

      • SZC logo fehér
      • Kiskunhalasi Szakképzési Centrum

        6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5.

      • Telefon: +36 77 738 837

        E-mail: titkarsag@kiskunhalasiszc.hu

        OM azonosító: 203042

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001855; E/2020/000361; E-001289/2015


      2025Kiskunhalasi Szakképzési Centrum